4. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN Kinnisvarafond maksab dividende

EfTEN Kinnisvarafondi üldkoosolek kinnitas majandusaasta aruande ning otsustas maksta 395 000 eurot dividende.

Dividendideks makstav summa on 5% keskmisest 2011. aastal investeeritud omakapitalist.

EfTEN Kinnisvarafondi käive oli 2011. aastal 2,5 miljonit eurot, kasvades aastaga 61% (2010: 1,6 miljonit eurot). Puhaskasum oli 3 miljonit eurot, kasvades aastaga 155% (2010: 1,2 miljonit eurot).

Üldkoosolek kinnitas ka fondi varade seisu. Kinnisvarainvesteeringute ümberhindluse kasum moodustas 2011. aastal 2,2 miljonit eurot (2010: 47 000 eurot).  Fondi portfellis on 2011. aasta lõpu seisuga 11 objekti, mille kogupindala on üle 50 000 ruutmeetri ja väärtus 46,9 miljonit eurot.

Kõik EfTEN Kinnisvarafondi üüritulu tootvad kinnisvarainvesteeringud on hinnatud diskonteeritud rahavoogude meetodil, kasutades 10,8%-list diskontomäära ning 8,3%-9,5%-list väljumistootlikkust. Arendusjärgus olevaid ärikinnisvaraobjekte on hinnatud konservatiivsemalt, ütles fondi haldava EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas. Fondi portfellist ligi 50% moodustavad büroopinnad, ning ülejäänud jaguneb teenindus-, müügi- ja laopindade ning avaliku sektori kasutuses oleva kinnisvara vahel.

EfTEN Kinnisvarafond on varavalitsemisettevõtte EfTEN Capitali 2008. aastal asutatud ärikinnisvarasse investeeriv kinnisvarafond, mille portfellis on üksteist ärikinnisvara objekti. EfTEN Capital AS on samal aastal grupi Eesti ettevõtjate poolt asutatud varavalitsemise ettevõte, mis tegeleb peamiselt ärikinnisvara- ja investeerimisfondide valitsemisega.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785