27. aprill 2012
Jaga lugu:

Tarbe: Eesti projekteerimisturg on liiga väike

Eesti Projektbüroode Liit valis uue juhatuse. Juhatuse esimehena jätkub liikmetelt suurima toetuse saanud Tõnis Tarbe. Tarbe märkis oma pöördumises, et Eesti projekteerimise turg on väike ning takistavaks asjaoluks on liigne bürokraatia.

Tõnis Tarbe märkis lisaks turu väiksusele tõsiasjana, et paraku ei suudeta turu käitumist ja väga palju mõjutada. Tõnis Tarbe tõi esile, et Eestis on vajaka ka projekteerijate osas tööstusvaldkonnas. „Selles valdkonnas on tarvis teha suuremat tööd,“ märkis Tarbe.

Tarbe tõstis esile, et töö tegemise juures on meil tegelikult ära ununenud see, et meie kõrval on hakanud elama teine elu – see on bürokraatide elu, mis on läinud viimastel aastatel vohama.

„Oleme tähele pannud, et suuremates omavalitsustes ja nende käsuliinides on see osa tohutult kiiresti hakanud paisuma,“ märkis Tarbe. Tarbe rõhutas, et ta ei ole näinud ühtki kohalikku omavalitsust, kes oleks täitnud Majandus- ja Kommunikatsiooniministri 17. septembri 2010 määrust nr 67 „Nõuded ehitusprojektile“.

Tarbe pani ette, et uue juhatuse üks peamisi eesmärke saab olema bürokraatia koguse oluline vähendamine, mis on raske töö. Seda tuleb teha nii jõulisemate ja vähemjõuliste võtetega, sest ehituskonsultatsiooniteenuste pakkujate/projekteerijate tootlus kahaneb selle võrra, mida rohkem suureneb täna bürokraatia.

EPBL-i aastakoosolek toimus 20.04.12, kus valiti ka liidu uus juhatus. Juhatus valis enda hulgast 25.04.12 juhatuse esimeheks Tõnis Tarbe (Tõnis Tarbe OÜ), ja aseesimeheks valiti Marika Utkin (EA Reng AS).

Eesti Projektbüroode Liit (EPBL) - ehituskonsultatsiooniteenuseid osutatavate ettevõtete ühendus. EPBL tegevus on suunatud ehitiste lõpptarbijate, nende kasutajate huvide kaitsmisele kvaliteetse ehitustöö nõuete kehtestamise teel ehitusprojektides.

EPBL-i kuulub 27.04.2011 seisuga 65 ehituskonsultatsiooniteenust pakkuvat firmat (nii arhitekti- kui inseneribürood) 690 töötajaga.

Eesti Projektbüroode Liit on Insenerkonsultantide Rahvusvahelise Föderatsiooni (FIDIC), Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliidu liige.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee