24. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTP plaanib rajada kõrgeid korterelamuid

Tallinna linnavalitsuse teatel võimaldab detailplaneering rajada Harku järve lähistele Kadaka asumisse kokku kümme kuni 14-korruselist korterelamut. Detailplaneeringu alale jäävate kinnistute omanik on AS TTP.

Harku järve lähistele Kadaka teele jäävate kruntide detailplaneering lubab 5 hektarilisele alale ehitada seitse kuni 14-korruselist äripindadega korterelamut ja kolm kuni 12-korruselist korterelamut. Alale on planeeritud ka seitsme maapealse korrusega parkimismaja, lasteaiahoone, ärihoone ning pargiala.

Detailplaneeringuala asub Mustamäe linnaosas ja külgneb vahetult Haabersti linnaosa piiriga. Ala asub Järveotsa tee ja Kadaka tee vahel, Akadeemia tee pikenduse ääres peamiselt tööstus- ja kaubandusettevõte alal.

Planeeringuga kavandatakse piirkonda ühtne arhitektuurne linnaehituslik lahendus. Ümbruskonda, kus seni on domineerinud tootmis- ja ärifunktsiooniga maakasutus, kompaktse elamuala kavandamine on igati põhjendatud - piirkonnas on hea ühistranspordiühendus, lähedal puhkevõimalustega rekreatsiooniala Kadaka parkmets ning mitmed kauplused ja äriettevõtted. 

Alale rajatakse lisaks hoonetele ka avaliku kasutusega park, kunstreljeefiga rekreatsiooniala ning teedevõrgustik.

Detailplaneeringualale jäävate  kinnistute omanik on aktsiaselts TTP. Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS.

Detailplaneering oli avalikul väljapanekul Tallinna Mustamäe Linnaosa Valitsuses, mille kestel detailplaneeringu lahenduse kohta vastuväiteid ega ettepanekuid ei esitatud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785