17. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitussegude tootja Sakret kasvatas käivet 20 protsenti

Eesti ühe suurima kuivsegude tootja Sakret OÜ käesoleva aasta esimese kvartali käive tõusis 20% võrreldes sama perioodiga mullu ja moodustas 550 tuhat eurot. Sakreti Baltikumi rahaline maht kasvas võrreldes 2011. aasta esimese kvartaliga neliteist protsenti 2,2 miljonit euroni.

„Usume endiselt, et ekspordile panustamine on ülioluline taktika väikeste riikide tootmisettevõtete jaoks. Samas on Sakretil hea meel tõdeda, et ka koduturg näitab selgeid elavnemismärke. Hetkel on palju huvitavaid objekte, kus Sakreti toodangut kasutatakse. Näiteks praegu renoveeritakse meie materjalidega Sangaste lossi, mille üle võime väga uhked olla“, ütles Sakret OÜ müügijuht Ahto  Leitud.

Leitudi sõnul on ehitusmaterjalide tootjate jaoks esimesed 6 kuud strateegiliselt olulised, kuna määravad suures osas kogu aasta edukuse.

„Eelmise aasta viimased kuud olid kõigi ehitusmaterjalide tootjate jaoks head, sest ilm oli sobiv välitöödeks. See andis olulise kasvu võrreldes 2010 aastaga. Sellel aastal tuleb tulemus teha ära aasta esimesel poolel, sest talv on alati seotud riskidega. Kui talv tuleb külm ja lumerohke, siis kajastub see ka materjalide tootjate tulemustes,“ märkis Leitud.

Hetkel moodustab Sakreti turuosa Eestis ettevõtte andmetel 30 protsenti, Lätis 45 protsenti ja Leedus 25 protsenti.

Hetkel on Sakret Grupp maailma suurim ehituslike kuivsegude tootja, kel on kokku üle 60 frantsiisilepingu alusel töötava tehase. Lätis avati Sakreti tehas 2004. aastal, 2007. aasta suvel alustas tööd Sakreti tehas Eestis, 2008. aasta suvel avati tehas Leedus.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785