11. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Age Vara rajab uue energiasäästliku ärihoone

Age Vara alustab sügisel Tallinna kesklinnas Pärnu maantee ääres aasta suurima ärihoone ehitusega. Konkurss ehitaja osas on veel käimas.

Age Vara juhatuse liikme Reimo Metskülli sõnul valmib uus kesklinna büroohoone Pärnu maantee ääres asuvas äri- ja kaubanduskvartalis 2014. aasta kevadel.

“Kontorihoone on esimese omalaadsena Eestis projekteeritud lähtudes LEED keskkonna- ja energiasäästu sertifikaadi tingimustest, mis on samas ka tavalisest märksa töötajasõbralikumad. Ärimajal veel nime pole ning pakume selle võimaluse ankurrentnikule,” ütles Metsküll.

Metsküll usub, et uus rajatav energiasäästlik ärihoone eristub kindlasti teistest Tallinnas asuvatest ärihoonetest.

„Oleme käinud vaatamas erinevaid büroohooneid mujal maailmas ja on märgata, et rentnikud eelistavad just keskkonna- ja energiasäästlikud hooneid,“ märkis Metsküll.

Metskülli sõnul on uue rajatava ärihoone kolm kõige suuremat eelist asukoht, sisemine- ja välimine lahendus.

1Partner Kinnisvara konsultandi Juha Ajakaineni sõnul alustas ettevõte just pindade broneerimisega ning esimesed tõsised huvilised on juba olemas.

“Tallinnas on praegu kaasaegsetest pindadest puudus ning uuel ärimajal on potentsiaali. Kui mõne väiksema kontori veel leiab, siis suuremaid pindasid praktiliselt pole ning ka näiteks lähikonna ärimajad on täis,” ütles Ajakainen.

Rajatavate kontorite suurus algab 150-st ruutmeetrist ning võimalik on broneerida ka terveid korruseid.

Hallivanamehe 4 aadressil paikneva A+ klassi büroohoone kinnistu on 2200 ning ehitusalune pind 750 ruutmeetrit. Hoone brutopind on valmides 8950 ruutmeetrit, millest 5400 on kontorid. Üheksakorruselisele hoonele lisandub kaks maa-alust parkimiskorrust. Hoone projekteeris AB Okas & Lõoke.

2002. aastal loodud kinnisvaraarendusettevõte Age Vara tegeleb detailplaneeringute teostamise ja kinnistute tervikliku arendamisega. Ettevõtte viimane suurem projekt, Tallinna kesklinnas Ravi tänaval asuv korter- ja ärimaja, valmis 2011. aastal sügisel

Age Vara omanikud on Reimo Metsküll (50%) ja Toomas Soo (50%)

Uus rajatav ärihoone Tallinnas Pärnu maanteel
Foto: Age Vara
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785