10. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Idaringtee ehitusega segased lood

Tartu abilinnapea Raimond Tamme teatel sai 9. aprillil allkirjad Idaringtee teise ehituslõigu ehitusjärelevalve leping Teede Tehnokeskusega.  Ehitajaga lepingut veel pole.

Idaringtee ehitamise ja projekteerimise leping on kavas alla kirjutada 18. aprillil. Ühispakkumise tegid Tref, Teede REV-2, Lemminkäinen Eesti, K-Most, Toner-Projekt ning Ehituse ja Tarkvara Inseneribüroo.

Paraku ei kulge projektiga kõik plaanipäraselt. Tartu abilinnapea sõnul pole teelõigule veel ehitajat ning seega pole kindel, mis saab ehitusjärelevalve lepingust, kui ehitusleping on allkirjastamata.

Ehitushanke võitnud Nordecon saatis eile linnavalitsusele kirja, kus kinnitas veel kord, et ei pea linnaga lepingut võimalikuks, kirjutab Postimees.

Nordecon nimetas ka arusaamatuks linnavalitsuse läinud nädalal esitatud väidet, justkui oleks hankelepingu vorminõue täidetud, kui ühelt poolt on olemas pakkuja alla kirjutatud pakkumine ning teiselt poolt hankija allkirjaga nõustumus.

Nordecon põhjendab, et riigihangete seaduse järgi peab hankija sõlmima kirjaliku lepingu, kui selle maksumus ilma käibemaksuta on vähemalt 10 000 eurot.

Nordecon toob välja, et vastavalt Eesti võlaõigusseadusele tuleb leping sõlmida teatud vormis ning lepingut ei loeta sõlmituks enne, kui see on nõutud vormis.

«Täiendavalt peame märkima, et vastavalt riigihangete seadusele on hankemenetlus lõppenud kõigi pakkumuste jõusoleku tähtaja lõppemisega,» Märgib Nordecon.

Tartu abilinnapea sõnul on tarvis lähiajal otsustada, mis Idaringtee esimese lõigu ehitushankega edasi saab, sest vastu tahtmist Nordeconi ehitama sundimine ei anna ilmselt head tulemust.

Siiski kinnitas Tamm, et hankeleping on sõlmitud Nordeconiga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785