Autor: Romet Kreek • 9. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hongkong kardab kinnisvaramulli

Hongkongi rahandusminister John Tsang ütles, et on valmis võtma samme, kui kinnisvaraturul ilmnevad ülekuumenemise märgid, vahendab Bloomberg.

Ta hoiatas kinnisvaraostjaid, et need pimesi turuga kaasa ei jookseks. „Olen väga mures kinnisvaramulli riski pärast,“ ütles Tsang.

2009. aasta algusest 2011. aasta keskpaigani tõusid Hongkongi eluasemete hinnad enam kui 70 protsenti, kuna eluasemelaenude intressimäärad olid rekordmadalad ning mandri-Hiina ostjad mõjutasid turgu. Tänavu on hinnad tusnud ligi neli protsenti, olles teisel poolaastal langenud umbes viis protsenti.

„Ostjad ei tohiks uskuda, et kinnisvara hinnad saavad ainult tõusta ning ei kuku kunagi,“ ütles ta.

Valitsus on otsustanud, et vajadusel suurendab maa pakkumist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785