14. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muuga LNG terminali teostatavusuuringu hanke võitis Ramboll

Muuga veeldatud maagaasi (LNG) terminali eelteostatavusuuringu tegemiseks võitis Taani juurtega Ramboll Oil&Gas A/S.

Pakkumiste hindamise kriteeriumideks olid hind, töö teostamise kiirus ja metodoloogia läbimõeldus. Ramboll Oil&Gas pakkumuse kohaselt valmib uuring 17 nädalaga ning maksab 75,000 eurot.

Hankemenetlus viidi läbi kaheetapilisena, kus esimeses etapis kvalifitseeriti kuuest pakkujast neli.

Teisteks pakkujateks olid rahvusvahelised ettevõtted: Pöyry Management Consulting AB, Ernst & Young Baltic AS, Ernst & Young Baltic UAB ja konsortsium Fichtner GmbH &Co. K/Witteveen+Bos.

Eelteostatavusuuringu tulemusena töötatakse välja soovitused terminali suuruse ja muude tehniliste parameetrite kohta nagu taasgaasistamise võimsus, kai pikkus, võrguühenduse tingimused jms. Seejuures peab soovitustes lähtuma eeldustest, et terminal ehitatakse välja etapiviisiliselt – esimeses järgus väikesemahulisena gaasi julgeolekuvaru ja laevade punkerdamise vajaduste katteks, mis hiljem oleks arendatav kogu Balti-Soome piirkonna vajadusi katvaks regionaalseks terminaliks.

Uuringuga pannakse paika projekti ajakava ja viiakse läbi esmane tasuvusanalüüs. Vastused antakse terminali maksumusele ja opereerimiskuludele, samuti finantseerimisvajadusele Euroopa Liidu toetusfondidest, kui projekt osutub turupõhiselt mittetasuvaks.

Tallinna Sadam ja Elering sõlmisid 5. detsembril 2011 koostöölepingu, mille kohaselt hakatakse ühiselt tegema eeltöid terminali rajamiseks Muuga sadamasse. Poolte vahelise lepinguga seati eesmärgiks algatada planeerimisprotsessid, viia läbi keskkonnamõjude hinnangud ning koostada regionaalse LNG terminali teostatavus- ning tasuvushinnangud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785