28. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oma Ehitaja alustas G4S uue maja ehitustöödega

27. veebruaril algas Tallinnas, Paldiski maanteel AS G4S Eesti uue peamaja ehitus. Hoone valmib 2013. aasta kevadeks.

AS Oma Ehitaja juhatuse esimehe Kaido Fridolini sõnul on ehitusettevõttel ainult heameel selle üle, et eratellijatest kiratseval Eesti ehitusturul leidub siiski arendajaid, kes kavandavad ja hakkavad ka ellu viima uusi projekte. "G4Si uus peamaja on märkimisväärse suurusega vastutusrikas kaasaegsete lahendustega ehitusprojekt ning seetõttu olulise tähtsusega Oma Ehitaja lepingute portfellis," lisas Kaido Fridolin.

Wilson Kinnisvara juhatuse liikme Tarmo Tomaki sõnul saab G4S uue ja hea peamaja. Hoone rajamisel on arvestatud säästlike energialahendustega ning koos hea asukohaga saab maja olema atraktiivne ja arenevas piirkonnas mugava ligipääsuga kõikjalt Tallinnas.

AS G4S Eesti juhatuse esimehe Andrus Ossipi sõnul kätkeb uus peamaja endas palju võimalusi: „Tuues kokku seni üle pealinna asunud üksused, saavutame parema sünergia ning kiirema infoliikumise. Tiheda liiklusmagistraali ning mere vahel asuv peahoone saab olema inspireerivaks ja väärikaks töökoduks ligi 800le töötajale. Ootused uuele peamajale on väga kõrged, usun, et sellest positiivsest sammust võidavad ka meie kliendid.“

G4Si peamaja  arendajaks on Wilson Kinnisvara OÜ, ehitajaks -  AS Oma Ehitaja, hoone valmib arhitektuuribüroo Salto arhitektide Maarja Kask, Karli Luige ja Ralf Lõokese arhitektuurilise eskiislahenduse järgi. G4Si peamaja kerkib Paldiski maantee äärde, linnast väljuva suunal, aadressiga Paldiski maantee 80. Musta kuupi meenutava hoone fassaad saab olema kaetud tumeda klaasiga, mida katavad vaba käega visandatud jahutussüsteemina toimivad lamellid.

Ligi 10 000 ruutmeetrise pinnaga monteeritavast raudbetoonist hoonesse kolivad G4Si juhtimiskeskus, sularahatöötlemise ja koolituskeskus, tehnikute, sularahavedajate ning patrullide olmeruumid, majja kolivad ka G4Si tütarettevõtted ASid Ühisteenused ja Alarmtec.

Hoone on projekteeritud nii, et selles saaksid töötada ka erivajadustega inimesed. Kõikidel korrustel on ette nähtud puhke- ja nõupidamisruumid, kaheksandale korrusele tuleb terrassiga kohvik. Kinnistule jääb piisavalt ruumi ka G4Si suurele autopargile.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785