23. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: Seli rajab Tartusse lukshotelli

Neinar Seli kinnisvarafirma Toomemäe Kinnisvara plaanib sel aastal alustada Tartu Raekoja taha Toomemäele luksushotelli rajamist.

„Meie arendatud hotell Dorpat on kenasti käima läinud ning nõudlus kõrgema taseme hotelli vastu on kasvanud, kasu tõuseks sellest eelkõige Tartu konverentsiturismile,“ lausus hotelli arendaja, Toomemäe Kinnisvara OÜ juhatuse esimehe Ain Tammvere. "Optimistliku prognoosi järgi võib hotelli ehitus alata juba käesoleva aasta teises pooles,“ sõnas Tammvere.   

Tartu abilinnapea ja arhitektuurikonkursi žürii liikme Raimond Tamme sõnul oli konkursi eesmärk saada Tartu vanalinna piirkonda sobivaim lahendus. „Linna poolt oli kõige olulisem projekti sobivus Toomemäele ning kuidas kaitse all olev hoone uuega ühendada,“ märkis Tamm. „Võidutöö puhul on kahe hoone üleminek väga hästi õnnestunud ning sellisel kujul sobitub ta ka Toomemäele."

Konkursi võitnud töö autorid on Allianss arhitektid Tarmo Teedumäe, Indrek Tiigi, Paco Ernest Ulman ja Tõnis Savi. Arhitektuurikonkursile laekunud võidutöö ja kõik teised esitatud projektid pannakse 5. märtsil tutvumiseks välja Dorpat konverentsikeskusse. 

Aadressil Ülikooli 14 asuv hotell hakkab plaanide järgi mahutama ligi 60 tuba ning restorani ja konverentsikeskuse. Valmiva hotelli operaatorina alustab tegevust Tartu suurima hotelli Dorpat meeskond.

Arendataval kinnistul asub ajalooline hoone, mis on ajaloomälestis ja kus on elanud Lydia Koidula ja Johann Voldemar Jannsen. Arhitektuurse eskiislahenduse järgi restaureeritakse olemasolev maja ning seotakse see uue hoonega.

Rajatav hotell Toomemäe poolt vaadatuna.
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785