21. veebruar 2012
Jaga lugu:

Betooniühing valis auliikme

Eesti Betooniühingu aastakoosolekul tunnustas ühing oma auliikmena Toomas Lauri.

„Toomas Laur on Eesti betooniala grand old man, kelle käsi on ühel või teisel moel mängus olnud enamiku viimastel aastakümnetel valminud betoonehitiste rajamisel,“ ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Vaido Leosk. „Betooniühingus on Toomas Laur olnud see, kes on edukalt toonud teadusepoolt ühingu tegevustesse. Ta on viljakas autor, aga ka sõnakas esineja ja koolitaja – kõiges, mis puudutab betooni,“ lisas Leosk.

 Eesti Betooniühingu auliikme statuudi põhjal on „auliikmeks valimine eriline lugupidamisavaldus nendele isikutele, kellel on suuri teeneid Eesti Betooniühingu eesmärkide elluviimisel. Auliikme valib Eesti Betooniühingu juhatus konsensuse alusel.“ Toomas Laur (sünd. 1932) on terve oma töömehetee olnud seotud Eesti ehitusüliõpilaste koolitamise ja ehitusmaterjalide tootmisega. Lõpetanud 1956. a. Tallinna Polütehnilise Instituudi ehitusinsenerina, alustas ta kohe sealsamas ka teadurina. Toomas Laur on ehitusinsenere koolitanud siiamaani, töötades pikka aega paralleelselt ka TTÜ Sertifitseerimisasutuse direktorina. Laur on Eesti volitatud insener (1998). Toomas Laur oli üks Eesti Betooniühingu asutajatest, kuuludes 2004-2012 ka ühingu juhatusse.

Eesti Betooniühing (asut. 2004) on betooni kui kodumaise ehitusmaterjali kasutamist edendav ühing, kuhu kuulub 47 ettevõtet, organisatsiooni ja eraisikut.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee