20. veebruar 2012
Jaga lugu:

Colliers: Tallinna büroopindade sektor väga aktiivne

Eriti suur nõudmine on  A-klassi ja hea asukohaga (Kesklinn) B1 klassi büroopindade järele.

Colliersi analüütikute koostatud igakuisest ülevaatest ilmneb, et hetkel on Tallinna büroopindade sektor väga aktiivne. Madala pakkumise ja olemasolevate pindade vähesuse tõttu võtab üürnikel sobiva pinna leidmine aega. Nõudmine on kasvanud A klassi ja B1 klassi büroopindade järele.

 „Rendimäärad on viimasel ajal tõusnud, mistõttu pindadega seotud lisakulude suurus mängib otsuste tegemisel üsnagi olulist rolli. Üürnikud asuvad enamasti uusi võimalusi kaaluma siis, kui rendile lisanduvad kulud ületavad aasta keskmiselt 3 eurot ruutmeetri kohta ühes kalendrikuus. Head rendipindade omanikud mõistavad vajadust hoonete efektiivsuse tõstmise järele, et rentnike lisakulud oleksid võimalikult madalad,“ kommenteeris Colliersi investeeringute ja hindamise juht Margus Tinno. Jaesektoris jätkub suurte toidupoekettide võitlus oma turuosa kindlustamiseks. Nii teatas Rimi veebruari alguses, et hakkab Põhja-Tallinnasse Paavli tänavale uut supermarketit ehitama.

Investeerimisturul on nii kohalike kui välisinvestorite huvi endiselt suur, samuti on oodata vene päritolu investorite huvi kasvu.

Colliers International Advisors on osa rahvusvahelisest kinnisvarateenuseid osutavast konsultatsioonifirmast Colliers International, millel on 61 riigis 512 esindust.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee