17. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alustab ehitusuudised.ee hommikuklubide sari

Ehitusuudised.ee portaal alustab ehitusteemaliste hommikuklubidega. Esimene ehitusuudiste hommikuklubi toimub 13. märtsil Riigi Kinnisvara AS-is.

Ehitus hommikuklubides räägime ehituse-, kinnisvara-, ehitusmaterjalide toomisega ja projekteerimisega seotud teemadel. Hommikuklubide eesmärk on kutsuda kokku oma ala eksperdid, et vahetada kogemusi, hoida ning luua kontakte ja rääkida ehitust puudutavatel aktuaalsetel teemadel.

13. märtsil toimuva ehitusuudised.ee hommikuklubi võõrustajaks Riigi Kinnisvara AS. Hommikuklubi päevateemaks on „Kuidas mõjutab ligi nullenergiahoone kohustus Eesti ehitussektorit?“.

Euroopa Liidus on võetud vastu direktiiv, mis kohustab alates aastal 2020 ehitama kõik uued hooned sellisena, mis suudavad ise toota nii palju energiat, kui nad kulutavad. Eestis on alustatud koostöös RKAS-e ja Tallinna Tehnikaülikooliga (TTÜ) otsima lahendusi, kuidas seda kõike praktikas ellu viia.

Hommikuklubis räägime lähemalt, mis on ligi nullenergia hoone ja millistele tingimustele peab see vastama. Millised on praeguse aja ja lähituleviku tehnoloogilised võimalused. Lisaks tutvustame Eesti esimesest superbüroo ideed ja lahendustest keskkonnasäästlikuks ehitamiseks.

Lisaks RKAS-ele ja TTÜ-le tutvustab oma praktilist kogemust energiatõhusa ehituse valdkonnas Skanska EMV 13. märtsil Riigi Kinnisvara AS majas, aadressil Lasnamäe 2, Tallinn. Algus on kell 09.30 ja orienteeruv lõpp 11.50.

Äripäeva Ehitusuudised.ee hommikuklubi päevakava

09.00 – 09.30 Saabumine ja värske Äripäev

09.30 – 09.35 Tervitussõnad ja päevakava tutvustus09.35 – 09.55 Millised muutused toob ligi nullenergiahoonete ehitamise kohustus Eesti ehituses?Riigi Kinnisvara AS haldusdirektor ja juhatuse liige Elari Udam09.55 – 10.25 Mis on ligi nullenergiahoone ja selle nõuded?Tallinna Tehnikaülikooli professor Targo Kalamees10.25 – 10.40 Kohvipaus10.40 – 11.00 Mida õppida olemasolevatelt ligi nullenergiahoonetelt Eestist ja mujalt?Tallinna Tehnikaülikooli professor Jarek Kurnitski11.00 – 11.45 Milliseid kogemusi ja väärtusi on andnud energiatõhus ehitamine? Skanska näitel.Skanska EMV objektijuht Andero Laur

Hommikuklubis osalemine maksab 59 eurot (km-ga 70.80 eurot). Osalemiseks saab kuni 9. märtsini registreeruda SIIN (vabade kohtade olemasolul) telefonil 6670 411 või e-posti aadressil [email protected]

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785