30. jaanuar 2012

Puudulikud tellingud kukutasid töödejuhataja surma

Puudulike äärepiiretega tellingutelt kukkunud töödejuhataja suri saadud vigastusesse.

28. jaanuaril suri haiglas töödejuhataja, kes kukkus 24. jaanuaril tellingutelt Tallinnas Kreutzwaldi tänav 3 kortermaja ehitusel.

Juhtumit uuriva Tööinspektsiooni tööinspektor-uurija Ivi Abe sõnul liikus töödejuhataja ametit pidanud mees umbes seitsme meetri kõrgusel tellingutel, millel puudusid äärepiirdelatid. "Mees taganes, kukkus allolevale tellingule ja põrkus sealt omakorda maa peale. Kiiver kukkus tal peast maha ning mees sai raskeid peavigastusi,” selgitas Abe. "Äärepiirdelatid lebasid objektil maas. Need oleks tulnud viia tellingutele ja lükata piirdepostides olevatesse kinnitusaasadesse – see oleks säästnud inimelu.”

PR Betoon OÜ töötaja, 37aastane töödejuhataja, viidi sündmuspaigalt haiglasse. Ta suri vigastustesse neli päeva hiljem.

Igal tööandjal on kohustus teha riskianalüüs, et saada teada ettevõttes olevad ohutegurid ja riskid ning võtta tarvitusele meetmed, et riske vähendada või vältida. Kui juhtub tööõnnetus, olgu siis raske või kerge, tuleb tööandjal riskianalüüs uuesti üle vaadata, et kavandada meetmed muutunud olukorras, teatas Tööinspektsioon.

Sel aastal on Tööinspektsioonis registreeritud 219 tööõnnetust, surmaga lõppes kaks.

2011. aastal sai Tööinspektsiooni esialgsetel andmetel tööõnnetustes vigastada 3540 inimest. Mullu toimus 19 surmaga lõppenud tööõnnetust, lisaks on selgitamisel ühe surmaga lõppenud õnnetuse asjaolud.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688