27. jaanuar 2012

Enamik Eesti majadest vajab renoveerimist

Majandusministeeriumi prognoosil tahab aastail 2010- 2014 Eestis renoveerimist 350 000 ruutmeetrit pinda aastas. Ehitusspetsialistide puudus aga süveneb.

Projekteeritavatele majadele kehtivad ranged energiasäästunõuded ja vanu maju tuleks uuendada. Enamik Eesti majadest on ehitatud 1950.-1990. aastani ja vajavad seega renoveerimist, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Juba praegu, kus KredExi toel käib vanade majade renoveerimine, on teatud ehistusspetsialistidest puudus. See puudus aga süveneb sel aastal veelgi, sest CO2 müügist on plaanis energiakokkuhoidlikumaks ehitada palju avaliku sektori hooneid.

Eesti ehitusettevõtjate liidu tegevdirektor Indrek Peterson ütles, et peaasjalikult on see seotud just CO2 müügist rahastatavate projektide elluviimisega. "Päris igas valdkonnas ei saa öelda, et oleks töökätest puudus, aga mis puudutab hoonete rekonstrueerimist, soojustamist, soojustamiskrohvimist, siis seal sellised ilmingud on," nentis ta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688