27. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enamik Eesti majadest vajab renoveerimist

Majandusministeeriumi prognoosil tahab aastail 2010- 2014 Eestis renoveerimist 350 000 ruutmeetrit pinda aastas. Ehitusspetsialistide puudus aga süveneb.

Projekteeritavatele majadele kehtivad ranged energiasäästunõuded ja vanu maju tuleks uuendada. Enamik Eesti majadest on ehitatud 1950.-1990. aastani ja vajavad seega renoveerimist, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Juba praegu, kus KredExi toel käib vanade majade renoveerimine, on teatud ehistusspetsialistidest puudus. See puudus aga süveneb sel aastal veelgi, sest CO2 müügist on plaanis energiakokkuhoidlikumaks ehitada palju avaliku sektori hooneid.

Eesti ehitusettevõtjate liidu tegevdirektor Indrek Peterson ütles, et peaasjalikult on see seotud just CO2 müügist rahastatavate projektide elluviimisega. "Päris igas valdkonnas ei saa öelda, et oleks töökätest puudus, aga mis puudutab hoonete rekonstrueerimist, soojustamist, soojustamiskrohvimist, siis seal sellised ilmingud on," nentis ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785