Katre Pilvinski • 11 jaanuar 2012

Eestisse tuleb veel üks Põhjamaade jaeäri

Rootsi Ikea kaubamaja Eesti turule tuleku lugu tehes laekus Äripäevale info, et siia on otsustanud tulla veel üks Skandinaavia jaekaubanduse ettevõte.

Teadaolevalt on üks suur Põhjamaade kaubanduskett otsustanud Eestisse laieneda ning oma kauplused siia ehitada. Äripäevale pole täpselt teada, millise jaeäriga on tegu, kuna ettevõte pole veel valmis oma plaanidest avalikult rääkima. Kohalikel jaekaupmeestel pole samuti infot konkurendi tuleku kohta, kuid nad tegid oma pakkumised.

Ülemiste Center OÜ juhi Guido Pärnitsa sõnul on H&M teinud oluliselt konkreetsemaid samme Balti turule tulekuks, kui nad on enne teinud. "Kuna meil on ka Lätis keskused, siis me teame, et need asjad liiguvad selles suunas, et nad on õige pea kõigis kolmes Balti riigis oma kauplused avanud."

"Oleme nendega rääkinud ka Ülemiste kaubanduskeskuse teemal. Kuid kuupäeva, millal ta tuleb, ma usun, et pole veel kellegagi kokku lepitud," lisas ta.

Viru Keskus ASi juhatuse liikme Ants Vasar märkis, et kui H&M siia tuleb, võib see olla Eesti tarbija jaoks kerge pettumus. "Kui vaadata tarbija harjumusi, siis minu meelest hakkab kiirmoe tippaeg vaikselt üle saama. Kiirmoe mahud näitavad maailmas seda, et enam sellist tulise noaga või sisse minekut pole kuskil," tõdes ta.

Kui aga uus jaeäri hakkab ise poode ehitama, siis pole see H&M, leidis Vasar. "Neid, kes ise ehitavad, on väga vähe, seega oleks see pigem Ikea. Selliseid mahtusid, kes ise ehitaks, võib olla ainult mõnel toiduketil," ütles Vasar.

Kinnisvara konsultatsioonifirma Colliers investeeringute ja hindamise juht Margus Tinno pakkus, et konkurentsi pole eriti elektroonika valdkonnas ning universaalset valikut pole ka spordipoodidel. "Need on kaks valdkonda, kus võiks midagi veel olla," lisas ta.

Pro Kapitali juhatuse liige Allan Remmelkoor lausus, et natuke ruumi on igal pool. "Ega ei saa öelda, et kusagil tuleb lukk kinni panna, küll ruumi on igal pool, kui on tublisid tegijaid," lisas ta. 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785