Autor: Anne Oja • 3. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bauhofi juht: praegune sarnaneb autosõiduga udus

Praegu sarnaneb ettevõtte juhtimine autosõiduga udus, kus ei tea, kas tuleb kurv ning kui järsk see on, ütles Bauhof Grupi tegevdirektor Toomas Tiivel.

"Mul on ettevõtte juhtidele ja omanikele (2012. aastaks - toim) neli soovi. Esiteks soovin nutikust segastel aegadel toimetulekuks, teiseks mõõdukat optimismi, sest pessimism ja stress tapab loovuse. Kolmandaks, et neil oleks aega mõelda, kuna kiirustades ei tehta just kõige paremaid otsuseid. Neljandaks, et oleks maksujõulisi kliente. Kui kõik need soovid täituvad, läheb aasta hästi," ütles Tiivel.

Bauhofi ootuste kohta märkis Tiivel: "Eks me suhtume sellesse aastasse väga ettevaatlikult, sest nähtavus on väga halb. Oleme teinud ettevõtte jaoks mitu stsenaariumi, nii sellise, kus on kasv kui ka languse puhuks."

Tiivel täpsustas, et kui üldine kindlustunne paraneb, võib kasv tulla üsna laiapõhjaline. "Samas on praegused signaalid üsna vastakad. Ärevad märgid pole siiski otseselt realiseerunud. On tunne, nagu autoga udus sõites, kus ei näe, kas on kurv ning kui järsk see on," märkis ta.

"Ma ei usu küll, et kukkumine oleks nii järsk, kui eelmisel korral. Võrdlusbaaski on palju madalam. Kui kukkumine tuleb, mõjutab see kõigepealt ehitusfirmasid," lausus Bauhofi juht. Bauhofi ehituskauplustel langeb eratarbijate arvele üle poole käibest.

"Sellist stsenaariumi, et ehituskaupluste kettide seas on segastel aegadel uusi tulijaid või ülevõtjaid, ei saa muidugi samuti välistada," lisas Tiivel.

Kuidas läks Bauhofil 2011. aasta, avaldab ettevõte Tiiveli sõnul siis, kui kogu aasta tulemused on kokku löödud.

Varem Tele2 juhina töötanud Tiivel asus Bauhofi etteotsa 2011. aasta septembris.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785