22. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skanska: oodata võib pankrottide lainet

Skanska EMV ASi juhatuse esimees Andres Aavik näeb järgmist aastat tumedates toonides, kuna peatöövõtjate likviidsuspuhvrid on kadunud ning tulla võib ehitusfirmade pankrotilaine. 

"Lepingutingimused on töövõtjate jaoks raskemad kui kunagi varem, mis on ka üks hinnatõusu põhjustest. Kui riik ehk suurim tellija mõningaid põhimõtteid ei muuda, on oodata järgmist ehitusfirmade pankrottide lainet. See aga muudab päeva lõpuks allesjäänute taeva heledamaks ning seega pole halba ilma heata," rääkis ta. 

Lõppeva aasta märksõnadena ehitussektoris nimetas Aavik sisendite hinnatõusu, oskustööjõu vähesust, elamuehituse taassündi ja seiskumist ning CO2 projektide käivitumist.

"Kurvastanud on enim ELi laenukriisi külmutav mõju meie niigi tundlikule elamuehitusturule. Samuti kurvastab, et turusolkijad saavad segamatult ehitusturul tegutsemist jätkata. Rõõmustab aga, et riik kui suurim tellija on hakanud rohkem tähelepanu pöörama hangete paremale ettevalmistamisele," arutles Aavik.  

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785