21. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

NCC Ehitus: piduriks on EL rahandussüsteemi põdurus

Kurvastab Euroopa Liidu rahandussüsteemi põdurus, mis kindlasti pidurdab majanduse edasist arengut, märkis NCC Ehitus ASi juhatuse esimees Toomas Aak mööduvale aastale tagasi vaadates.  

"Ehitussektoris on tänavu olnud tunda küll aktiivsuse kasvu, kuid esialgu väljendub see vaid suurenenud hinnapäringute mahus. Ehitushinnad kaugenevad kinnisvarahindadest järjest enam. Üleüldine ebamäärasus maailmas teeb ka ehitajaid ärevaks," sõnas Aak. 

 Rõõmu võib tema sõnul tunda Eesti majanduse väga hea taastumise üle, mille väljendajaks on Euroopa Liidu parim SKP kasv, samas kurvastab ELi rahandussüsteemi põdurus, mis kindlasti pidurdab edasist arengut. "Ehitusturul rõõmustab see, et jälle tehakse plaane, kuid kurvastab see, et ehitushindade tõusu tõttu on mitmed suured objektid jäänud alustamata," märkis Aak. "Järgmisel aastal tuleb kõigeks valmis olla, kuid kõige tõenäolisem on siiski see, et järgmine aasta on tänavuse aasta nägu ja tegu. Meie tegutseme jätkuvalt hoonete ehitamise valdkonnas ja soovime selles valdkonnas olla jätkuvalt liidrite seas," lisas ta.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785