21. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KH Energia-Konsult: tundub, et tööd jätkub ka edaspidi

Detsembris 20. aastast sünnipäeva tähistava ASi KH Energia-Konsult peadirektor Heino Harak on uude aastasse kiigates optimistlik ja usub, et tööd jätkub.

Ehitusuudised.ee küsimustele vastas Heino Harak, AS KH Energia-Konsult peadirektor.

Milliste märksõnadega jääb meelde aasta 2011? Kaugemas perspektiivis ei jää see aasta millegi erilisega meelde, lähivaates aga tööde ja tegemiste mõningase elavnemisega. KH Energia-Konsulti selle aasta 11 kuu käive oli juba suurem kui kogu 2010. aasta aastakäive – nii et tööd on tehtud rohkem.

Suuremate kordaminekute hulka liigitaks Vabadussõja võidusamba valgustus-paigaldise uuendamise ning kliimasüsteemi rajamise. Tänu Vabadussamba töödele oleme saanud kindlasti juurde tuntust ja loodetavasti  ka uusi tellijaid.

Millised tänavu majanduses ja ehitusturul toimunud muutused/sündmused enim rõõmustavad ja millised kurvastavad?Ehkki ehitusturgu iseloomustavad vaidlused ja kaebamised maanteede hangetel, on positiivne, et tööd kulgevad Maardu-Loo lõigul, Pärnu linna ümbersõidul, Tallinnas ehitatakse Tartu maantee viadukti.

Kurvastab, et meie seaduseds ja eriti nende rakendus ehitushangetel on ajast maha jäänud. Sellest tulenevalt langeb ehituste kvaliteet ning ega siis tagajärjed ka tulemata jää. Komplitseeritud suurt ehitist ei saa aga rajada olukorras, kus tellija annab rahakoti ühe tegija nn peatöövõtja kätte.

Mis on ehitusturul aasta "ämber", mis aasta õnnestumine?Aasta ämbriks on Eesti Rahvamuuseumi euroraha saamata jäämine, selle ehitushanke tühistamine. Euroraha saamise võimalust ei tohiks käest lasta – tuleks olla paindlik ja ehitada muuseum sinna, kuhu euroraha on võimalik saada. 

Millised on ettevõtte eesmärgid ja tegutsemissuunad uuel aastal?Vaatamata Eestit ümbritsevale majandussurutisele oleme 2012. aasta suhtes optimistlikud, sest tundub, et tööd jätkub. Lõpetamist vajavad mitmed teostusel olevad tööd. Alustanud oleme uute töödega Ukrainas, Eestis ootavad ees mitmed arendusprojektid, sealhulgas Tallinna-Tartu maantee äärse Ameerikanurga elektrivarustus ning kaubanduskeskus jne. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785