19. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kulude kasvades saab korterist luksus

Kodukulud aina kasvavad, see muudab aga tavalise kahe-kolmetoalise korteri ülalpidamise järjest suuremaks luksuseks, mida paljud endale lubada ei saa, kirjutas portaal ERR Uudised.

Viimase nelja aastaga on eluaseme kütteperioodi keskmine maksumus tavalises Tallinna kolmetoalises korteris tõusnud üle üheksakümne protsendi, vahendas "Aktuaalne kaamera. Nädal".

Päris tavalise kahe-kolmetoalise korteri ülalpidamisest hakkab kujunema järjest suurem luksus ning Swedbanki eraisikute rahaasjade teabekeskuse juhataja Piret Suitsu sõnul on inimeste võimalused väga erinevad ning suur hulk inimesi elab toimetuleku piiril.

Kodukulude ja nende osakaalu edasisest tõusust ilmselt pääsu pole. "Kui vaatame Eesti protsenti, mis jääb keskmisel alla 20 protsendi kodukulutustele, jääb see alla näiteks Rootsile, kus umbes 30 protsenti läheb kodukulutustele," nentis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusanalüüsi talituse juhataja Meelis Kitsing, kelle arvates on kulude ühtlustumine paratamatu.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785