16. detsember 2011
Jaga lugu:

Sweco omandas Vealeidja

Rahvusvaheline konsultatsiooniettevõtete grupp Sweco omandas ehitusjärelevalve- ja projektijuhtimisfirma Vealeidja OÜ.

35 töötajaga ettevõtte põhitegevus on omanikujärelevalve korraldamine, ekspertiishinnangute koostamine ning ehitushangete läbiviimine.

Swecole kuulub ka 62 töötajaga Sweco Projekt, mis tegeleb projekteerimise ja konsultatsiooniga ehituse, infrastruktuuri, energia ning vee ja keskkonna vallas.

  „Ülevõtmise tulemusena hakkame oma Eesti klientidele pakkuma laiemat ja märksa täiuslikumat valikut teenuseid. Käesoleva, 2011. aasta jooksul on turu olukord Eestis paranenud ja me usume pikaajalisse konsultatsiooniteenuse nõudlusse infrastruktuuri, vee ja keskkonna valdkonnas, sõnas Sweco Kesk- ja Ida-Euroopa president Pär Hammarberg.

Ülevõtmise järel on Swecol Kesk- ja Ida-Euroopas rohkem kui 900 töötajat. Käesoleval aastal on Sweco omandanud ettevõtteid kokku 600 töötajaga Rootsis, Norras, Venemaal, Eestis, Leedus, Poolas ja Slovakkias.

 Ka Vealeidja juhataja Riho Koosti sõnul muudab ühinemine Swecoga Vealeidja oluliselt tugevamaks ja konkurentsivõimelisemaks. "Täna on meie tugevad küljed omanikujärelevalve, projektijuhtimine, hangetel osalemine. Nüüd lisanduvad Sweco pikaajalised rahvusvahelised kogemused ning sellest võidavad nii meie kliendid kui ka meie ise,“ märkis ta.

Sweco on rahvusvaheline konsultatsiooniettevõtete grupp, mis tegeleb ehitusliku projekteerimise, keskkonnatehnoloogia ja arhitektuuriga. Grupp annab tööd 6200 inimesele 11 riigis ja 2010. aasta müügitulu oli 5,3 miljardit Rootsi krooni. Ettevõttel on käsil projektid 80 maailma riigis. Sweco aktsiad on noteeritud Stockholmi börsil NASDAQ OMX.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee