15. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

11 betoonehitist asuvad võistlustulle 

Eesti Betooniühingu ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu korraldatavale konkursile „Aasta betoonehitis 2011“ esitati 11 nominenti.

„Vaatamata ehitusturu madalseisule on ka tänavu Eestis valminud terve rida väljapaistvaid betoonehitisi ja -rajatisi,” sõnas Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Mati Laurson.

2011. aasta Betoonehitise tiitlile kandideerivad:1. Eesti Lennuakadeemia õppehoone – Reola, Ülenurme vald, Tartumaa

2. Eramu Tabasalus, Lehe 7 – Harku vald, Harjumaa3. Geeni- ja Biotehnoloogia Keskuse hoone – Tartu4. Heliskulptuur Cromatico, Tallinna Lauluväljakul – Tallinn5. Korruselamu, Helme 14 (Kodukolde elamurajoon) – Tallinn6. Lasnamäe linnaosavalitsuse hoone – Tallinn7. Maardu viadukt, Tallinn-Narva maantee E20, Loo-Maardu teelõigu ehitus – Jõelähtme vald, Harjumaa8. Sõmeru keskusehoone – Sõmeru, Sõmeru vald, Lääne-Virumaa9. Tallinna reoveepuhastusjaama biofiltri hoone – Tallinn10. Tamme staadioni tribüün – Tartu11. Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õppehoone – Tartu

Konkursi eesmärgiks on leida ja esile tõsta ehitisi, mille nägusus ning efektiivne ja ökonoomne teostus demonstreerivad betooni kui kodumaise materjali eeliseid ja võimalusi.

Võidab objekt või menetlus, kus oluline panus on olnud Eestis registreeritud ettevõtjate tööl ja Eestist tarnitud betoonmaterjalidel. Võidutöö valimisel arvestatakse ka objekti projekteerimise ja ehitamise professionaalsust ning nõudlikkusastet, kvaliteeti ja innovaatilisust.

Peaauhind kuulub võiduidee autorile. Äramärkimist leiavad võitnud objekti tellija, projekteerija, ehitaja ja betooni tarnija.

Kaheteistkümnendat korda korraldatava võistluse žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Betooniühingu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu, Eesti Projektbüroode Liidu, Kunda Nordic Tsemendi ja ehitusajakirjanduse esindajad.

 „Geograafiliselt on seekordne võistlus eelkõige kahe linna – Tallinna ja Tartu keskne,“ ütles Eesti Betooniühingu tegevdirektor Peeter Kokk.

Žürii alustab tööd jaanuaris, võitja kuulutatakse välja 12. betoonipäeval 2012. aasta märtsis.

Varasematel aastatel tiitli pälvinud2010 - eramu Pirital. Peaauhind – arhitekt Andres Lember, Male Maja OÜ.

2009 – Tallinki büroohoone. Peaauhind – arhitekt Meelis Press, Meelis Pressi Arhitektuuribüroo AS.2008 – Tallinna lennujaama reisiterminali laiendus.Peaauhind – arhitekt Jean-Marie Bonnard, Sofreavia SA.2007 – Puurmani kaarsild. Peaauhind – konstruktorid Siim Idnurm, Juhan Idnurm.2006 – Luku-Experdi kontorihoone. Peaauhind – arhitekt Hindrek Kesler. 2005 – TTP kontorihoone. Peaauhind – arhitekt Meelis Press.2004 – Ülemiste Hotell. Peaauhind – arhitekt Martin Aunin.2003 – eramu Viimsis. Peaauhind – Arhitektibüroo Emil Urbel. 2002 – Tartu vangla. Peaauhind – Arhitektuuribüroo Kalle Rõõmus AS.2001 – kuivpuisteainete terminal Muugal. Peaauhind – projekteerija Randväli ja Karema AS.2000 – Rocca al Mare koolimaja. Peaauhind – Arhitektuuribüroo Urbel ja Peil.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785