16. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Homme selgub Aasta Tehasemaja 2011

17. novembril kuulutatakse Kumu kunstimuuseumis toimuva arhitektuurikonverentsi „Puit - homse elukeskkonna võti” lõpus välja Aasta Tehasemaja 2011

Teistkordselt toimuval konkursil kandideerib Aasta Tehasemaja 2011 tiitlile kokku viis puitmajade tootmisega tegelevat ettevõtet: EstNor OÜ, Ritsu AS, Kodumaja AS, Timbeco Woodhouse OÜ ja Seve Ehituse AS.

Eesti puitmajaklastri juhi Elari Kivisoo hinnangul aitab konkurss esile tõsta kvaliteetseid Eestis toodetud puitmaju ja samas ka usaldusväärseid ning rahvusvaheliselt konkurentsivõimelisi Eesti ettevõtteid.  Viimast kinnitab hästi  tõik, et Eesti on jätkuvalt kõrge suutlikkusega puitmajade eksportöör, mille reaalne ekspordi osakaal moodustab ligi 85 % sektori müügitulust.

Aasta Tehasemaja 2011 valib tänavu välja rahvusvaheline žürii koosseisus:

Noorarhitekt Pierre Leriche PrantsusmaaltNoorarhitekt Rajmund Sebõk UngaristArhitekt Illimar Truverk - Allianss Arhitektid OÜArhitekt Ivo Rebane – OÜ Guru ProjektEhitusinsener Targo Kalamees – Tallinna TehnikaülikoolAjakirjanik Liivi Tamm – Äripäev

Mullu pälvis Aasta Tehasemaja 2010 tiitli Pärnumaal, Sauga vallas asuv Tammiste lasteaed, mille teostas AS Matek.

Konkurssi korraldavad Eesti Puitmajaliit ja Eesti Puitmajaklaster koostöös Puuinfo ja Eesti Metsa- ja Puidutööstus Liiduga.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785