7. november 2011

Ühistud ei jaksa fassaade renoveerida

Kohtla-Järve linnavalitsus on saatnud enam kui 300le korteriühistule kirja palvega esitada fassaadide renoveerimise kavad, ent enamus omanikke ei plaani lähima 5 aasta jooksul fassaade remontida.

Kohtla-Järve aselinnapea Riina Ivanova selgitas, et tegemist ei ole ettekirjutusega, vaid meeldetuletava teatega, et omanik kannab täismahus vastutust maja säilimise eest ja et hoolimatut peremeest võidakse karistada, vahendab Põhjarannik.

Välja on saadetud 300 kirja ning saadetakse veel. 80% kirja saanutest on linnavalitusele juba vastanud ning üldpilt kõneleb Ivanova sõnul sellest, et suurem osa omanikke enne 5-7 aastat fassaade remontima hakata ei kavatse.

“Ühest küljest on see kurb, sest kõik ju tahaksid, et linna ilme paraneks kiiremini, kuid see on ka mõistetav, sest paljud KÜd on võtnud laenu majasiseste süsteemide ja katuste kordategemiseks,” märkis Ivanova. 

Enne plaanide koostamist peaksid majaomanikud tellima linnavalitsuselt fassaadipassi, kus on loetletud kõik esitatavad nõuded. Fassaadipasse antakse välja tasuta ja tingimuste koostamisel arvestatakse võimaluse korral ka majavaldajate soove.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688