7. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pealinna korteriturul veduriks kesklinn

Tallinna ostu-müügitehingute osas andis oktoobris tooni kesklinn, kus tehti pea kolmandik kõikidest tehingutest. Magalarajoonides oli tehingute arv ning inimeste ostuhuvi jätkuvalt pigem ettevaatlik.

"Tallinna hinnataset hoiavad suuresti varasemad kokkulepped uusarendusprojektides paiknevate korterite ostuks, mis nüüd majade valmimisel hakkavad realiseeruma," märgitakse ülevaates.  

Suve lõpus plahvatuslikult paisunud Tallinna üüriturg on jätkuvalt aktiivne ning madalama hinnaga pakkumistest on tõsine puudus.

Tallinna korteriomandite hind (keskmine ruutmeetrihind lõikeprotsent 10%) oli oktoobris 1043,93 €/m². Võrreldes põhjaga 2009. aasta juulis on tehinguhind kasvanud 49%. Kuu kalleim tehing oli 668 000 eurot. Tehinguid tehti oktoobris 533, septembris 522.  

Tallinna linna uusarenduste esmamüügi indeks kasvas oktoobris võrreldes septembris 2,2%. Kuu kalleim tehing tehti kesklinnas 324 825 euroga. Pindi Kinnisvara märgib, et suuremaid arendusprojekte külmutatakse ühelt poolt kontrollimatult kerkiva ehitushinna, teisalt ostuhuviliste ebakindluse tõttu. Tavapärasest kõrgem tehingute arv on põhjendatav asjaoluga, et äsja valminud ja broneeritud korterite notariaalsed asjaõiguslepingud hakkavad statistikas kajastuma.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785