4. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aseri tuulepark sai valmis

Ehitustööd Ida-Virumaa esimeses tuulikupargis Aseriaru külas on lõppenud ning alustatud on kaheksa tuuliku seadistamist.

Seadistustööd on Eesti tuuleenergia assotsiatsiooni tegevjuhi Tuuliki Kasoneni sõnul üsna töömahukas protsess, ent loodetavasti hakkab park elektrit tootma veel sel aastal, vahendab Põhjarannik. Tuulikud koguvõimsusega 24 MW toodavad aastas 71 GWh elektrit. 

Lisaks Aseri tuulikupargile peaks sellel aastal valmima ka Eesti Energiale kuuluv tuulikupark Narvas. Kasoneni sõnul pole Ida-Virumaal kuulda ka uutest arendustest, pigem on arendajad viimasel ajal rohkem huvi tundnud Läänemaa vastu.

Ida-Virumaal on pikalt veninud Päite-Vaivina tuulepargi ehitus, mille valmimist oodati juba mitu aastat tagasi. Kohtuvaidluste tõttu on jäänud toppama Purtse tuulikupargi ehitus ning Varja tuulikupargis käivad samuti alles ettevalmistustööd.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785