4. november 2011

Aseri tuulepark sai valmis

Ehitustööd Ida-Virumaa esimeses tuulikupargis Aseriaru külas on lõppenud ning alustatud on kaheksa tuuliku seadistamist.

Seadistustööd on Eesti tuuleenergia assotsiatsiooni tegevjuhi Tuuliki Kasoneni sõnul üsna töömahukas protsess, ent loodetavasti hakkab park elektrit tootma veel sel aastal, vahendab Põhjarannik. Tuulikud koguvõimsusega 24 MW toodavad aastas 71 GWh elektrit. 

Lisaks Aseri tuulikupargile peaks sellel aastal valmima ka Eesti Energiale kuuluv tuulikupark Narvas. Kasoneni sõnul pole Ida-Virumaal kuulda ka uutest arendustest, pigem on arendajad viimasel ajal rohkem huvi tundnud Läänemaa vastu.

Ida-Virumaal on pikalt veninud Päite-Vaivina tuulepargi ehitus, mille valmimist oodati juba mitu aastat tagasi. Kohtuvaidluste tõttu on jäänud toppama Purtse tuulikupargi ehitus ning Varja tuulikupargis käivad samuti alles ettevalmistustööd.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688