Autor: Raivo Sormunen • 3. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harju Elektri keskmine töötasu tõusis üle 1500 euro

Harju Elekter märgib oma aruandes, et võrreldes aastatagusega on firma palgakulu kasvanud 20,1% ning ulatus kolmandas kvartalis 2,03 miljoni euroni. Vahearuande põhjal saab öelda, et  keskmine kuine brutotöötasu ulatus firmas viimases kvartalis 1556 euroni (1339 eurot aasta tagasi).

Börsifirma märgib vahearuandes, et 2010. aastal rakendati kontsernis kokkuhoiurežiimi, palgad olid külmutatud ja töötajad viidi ajutiselt osalisele tööajale.

2011. aastal on seoses tellimuste mahu kasvuga töötatud täistööajaga, kontserni ettevõtetesse on värvatud uusi töötajaid ning kolmandas kvartalis kasutati ajutiselt ka täiendavat tööjõuressurssi.

Aruandeperioodil on vastavalt kontsernis kehtivale preemiasüsteemile töötajatele välja makstud lisatasusid; samuti moodustati preemiareserv aastaboonuste väljamaksmiseks.

Töötajate keskmine arv oli Harju Elektris kolmandas kvartalis 435 ehk neliteist inimest enam kui aasta eest.

Harju Elektri tööjõust töötas septembri lõpus 302 Eestis, 86 Soomes ja 66 Leedus.

Harju Elektri tippjuhtide tasu on 2011. aastal võrreldes aastatagusega samas aga langenud. Kui Harju Elekter nõukogu ja juhatuse liikmetele maksti 2011. aasta 9 kuuga liikme- ja töötasudena kokku 158,3 tuhat eurot, siis aasta eest 169,2 tuhat eurot.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785