2. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mäo-Tartu maantee ähvardab Prandi küla poolitada  

Teisipäeval tehti Järvamaal algust Tallinna-Tartu maantee Mäo ja Tartu vahelise lõigu esimese klassi maanteeks renoveerimise teemaplaneeringu ja keskkonnamõjude tutvustamisega.

Mäo-Tartu neljarajalise maantee Järvamaa lõigu üks probleemsemaid kohti on Prandi küla, mille uus tee sõna otseses mõttes pooleks lõikab, kusjuures mõnedel taludel jäävad pooled põllud ühele poole, pooled teisele poole teed, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Prandi küla elanikud on seda meelt, et tee mõjualasse jäävate maade kasutamist ehitamisele eelneval ajal ei tohi kitsendada, samuti tuleb külaga piirnevale lõigule ehitada müratõkkevall. Koigi vallavolikogu teemaplaneeringut sellisel kujul ei kooskõlastanud.

"De facto on maaomanikud selles trassikoridoris jäetud omandiõigusest ilma ja meie hinnangul see õige ei ole. Teise punktina tooks välja selle, et tänane regulatsioon planeerimisseaduses paneb sisuliselt kohalikule omavalitsusele kohustuse pärast teemaplaneeringu kehtestamist need maad sundvõõrandada, mis selgelt ei ole kohaliku omavalitsuse huvi," lausus Koigi vallavanem Kristjan Kõljalg.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785