2. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korterite ruutmeetrihind oktoobris kahanes

Ober-Hausi Kinnisvara korterite hinnaindeks näitab, et oktoobris langes keskmine pinnaühiku hind võrreldes eelmise kuuga 4,4%.

Tallinnas langes keskmine pinnaühiku hind 4,2% 1082-le eurole ruutmeetri eest. Linnaositi oli Kesklinnas keskmine ruutmeetri hind võrreldes eelmise kuuga 8,8% madalam, seevastu Lasnamäel 3,5% kõrgem. Tartus oli keskmine ruutmeetri hind võrreldes eelmise kuuga 3,8% ja Pärnus 7,5% madalam.

12 piirkonna summeeritud korteriomandite tehingute arv vähenes selle aasta oktoobris septembriga võrreldes 1.9%, samas eelmise aasta oktoobriga võrreldes kasvas see 4,3%, kokku toimus 724 tehingut.

Võrreldes 2010. aasta oktoobriga on kaalutud keskmine pinnaühiku hind tõusnud indeksi järgi 4,7%, kuid on turu absoluutsest tipust 2007. aasta kevadel 40,6% madalam.

Käesoleva aasta kümne kuuga on vaadeldavates piirkondades tehtud kokku 2,4% vähem ostumüügitehinguid kui eelmisel aastal sama ajaga, sh Tallinnas 1,4% vähem.

Hinnaindeks baseerub maa-ameti avalikul statistikal ja katab eraldi kõiki Tallinna linnaosasid, lisaks Tartut, Pärnut, Jõhvit ja Narvat (kokku 5 linna) ning võtab arvesse, et eri piirkondades tehakse erinev arv tehinguid. Indeksi presenteerimise alguspunktiks on jaanuar 2004.  

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785