25. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasnamäelane korterit ostes teise linnaossa ei kipu

Lasnamäe on Tallinna suurim kinnisvaraturg ning paljude pealinna elama saabuvate inimeste jaoks esimene peatuspaik. Uus Maa Kinnisvarabüroo maakleri Olga Fjodorova sõnul on Lasnamäele korteri ostja enamasti ise samast linnaosast pärit.

“Tihti ostavad lapsed korteri samasse piirkonda, kust nad ise pärit on. Vanemate ligidale. Või siis ostavad lapsed oma vanemale väikese korteri enda lähedale, et oleks lihtne tema eest hoolitseda,” rääkis Fjodorova.

Kuigi tihti arvatakse, et Lasnamäe kaotab populaarsust ja seal on pidev tung ärakolimiseks, siis tegelikult see nii pole, rääkis maakler. “Paljud Lasnamäel sündinud inimesed on sealse üha paraneva elukeskkonnaga rahul. Kui majade eest piisavalt hoolitsetakse, muutuvad needki aina paremaks. Loomulikult tõmbab ka linnaosa soodsam hinnatase,” lisas ta.

Näiteks võib tuua toimunud korterimüügi Pae tänaval, kuhu ostis korteri seal läheduses elanud inimene. Keskmises seisukorras kahetoalise korteri eest maksti 31 500 eurot, mis teeb 670 eurot ruutmeetri eest. Septembrikuisest Lasnamäe keskmisest hinnatasemest on see 17% madalam.

Uus Maa tehinguid septembris

2-toalise korteri müük Tallinn, Lasnamäe algus

Objekti alghind: 34 500 eurotMüügihind: 31 500 eurotAsukoht: Pae 35, TallinnSuurus: 47 m2Turuväärtust tõstvad tegurid: Korter vaatega hoovi, asub maja keskel.Turuväärtust alandavad tegurid: Vana ehitis, osaliselt vajab renoveerimist.Müügiperiood: 1 kuuHuvilisi: 5Vahendas: Olga Fjodorova, OÜ Uus Maa Kinnisvarabüroo

Väikese büroopinna üürimine Tallinnas

Objekti alghind: 76,60 eurotÜürihind: 76,60 eurotAsukoht: Kadaka tee 48, TallinnSuurus: 20 m2Turuväärtust tõstvad tegurid: Parkimine, hea hind.Turuväärtust alandavad tegurid: AsukohtLisainfo: Kokku on ca 4 kuuga neli sarnast objekti välja üüritud.Vahendas: Indrek Palm, OÜ Uus Maa Äripinnad

Parklakoha ja panipaigaga 3-toalise korteri müük Tallinnas

Objekti alghind: 205 000 eurotMüügihind: 196 000 eurotAsukoht: Tatari 23/25Suurus: 85 m2 + 20 m2 rõduTuruväärtust tõstvad tegurid: Soe garaaž, saun, uus maja, rõdu 20 m2.Müügiperiood: 2 nädalatHuvilisi: 2Vahendas: Marje Soosaar, OÜ Uus Maa Kinnisvarabüroo

Maja 1. korruse üürimine Viimsis

Objekti alghind: 350 eurotÜürihind: 350 eurotAsukoht: Harjumaa, Viimsi vald, Liilia tee 3Suurus: 120 m2, krunt 2000 m2.Turuväärtust tõstvad tegurid: Suur krunt, privaatne, väga korras maja.Pakkumisperiood: 1 nädalHuvilisi: 6Vahendas: Marje Soosaar, OÜ Uus Maa Kinnisvarabüroo

Renoveeritud palkmaja müük Türil

Objekti alghind: 34 500 eurotMüügihind: 34 500 eurotAsukoht: Vainu 19, Türi linnSuurus: 100 m2Turuväärtust tõstvad tegurid: 10 aastat tagasi renoveeritud (uus laudvooder ja katusekate), heakorrastatud kinnistu.Turuväärtust alandavad tegurid: Siseviimistlus endine, lihtne.Müügiperiood: 1 nädal´Huvilisi: 7Vahendas: Kairi Gansen, OÜ Uus Maa Kinnisvarabüroo

2-toalise korteri müük Tallinna südalinnas

Objekti alghind: 130 000 eurotMüügihind: 130 000 eurotAsukoht: Viru väljak 6, TallinnSuurus: 64,4 m2Turuväärtust tõstvad tegurid: 12 m2 klaasitud rõdu, heaperemehelikult hoitud korter, hea planeering, hinnas mööbel.Müügiperiood: 3 nädalatHuvilisi: 2Vahendas: Tiiu Lehtonen, OÜ Uus Maa Kinnisvarabüroo

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785