19. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mäetaguse supelmaja saab päikese- ja maakütte 

Saastekvootide müügist saadud rahaga ehitatakse ümber kolm aastat tagasi valminud Mäetaguse supelmaja küttesüsteem. Ehitushange plaanitakse välja kuulutada 15. novembril.

Mäetaguse vallavanem Aivar Surva sõnul on supelmaja ülalpidamine üksjagu kulukas ning ta usub, et päikese- ja maasoojusenergiaga kütmine muudab küttekulu kindlasti vähemalt poole võrra odavamaks, vahendab Põhjarannik.

Riigi Kinnisvara AS on projekteerimishanke juba korraldanud, võitjaks osutus OÜ Kuubik Projekt. Töödeks kuluv summa on suurusjärgus 160 000 eurot ning see kaetakse saastekvootide müügist saadud rahaga.

Passiivmajana kavandatud teenindusmajaga on vald samuti projekteerimiseni jõudnud: ASis Meistri Projekt peab see valmima veel enne aasta lõppu. Surva hinnangul jääb selle hoone valmimine aastasse 2013. “Tarka ökomaja, nagu me alguses plaanisime, sellest siiski ei tule – aga võimalikult palju kavandatust teeme seal kindlasti teoks,” märkis Surva.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785