Autor: Jussi Hieta • 19. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lemminkäinen alustab suurt koondamist

Ehitusfirma Lemminkäinen valmistub koondama kuni 300 inimest. Suurem osa neist töötab Soomes.

Koondamise ja sedakaudu tegevuse tõhustamise eesmärk on langetada püsikulusid aastas 50 miljoni euro võrra. Lemminkäinen lubab umbes poole mainitud säästust saavutada juba järgmisel aastal, kirjutas Iltalehti.

Firma tegevjuht Timo Kohtamäki ei taha veel hinnata, kui suur osa koondamisest tehakse Soomes. Suurem osa kontserni 8000 töötajast töötab siiski just sealpool lahte, kuid lisaks on firma tähtsamad turud veel ka Venemaa, Skandinaavia ja Baltimaad, sh Eesti.

Kohtamäki sõnul vaadatakse üle eelkõige juhtimis- ja organisatsioonistruktuurid. On võimalik, et mõni kontor ühendatakse teisega või suletakse. Firma põhjendab kärpetalguid sellega, et kuigi tellimusi on lisandunud, pole kasumlikkus samaväärselt kasvanud.

"Viimase majanduslanguse järel kukkus ehitusmaht üpris põhja ja püsib seal siiani. Ainult elamuehitus on suutnud taas üsna normaalsele tasemele tõusta. Kuid prognooside järgi peaks seegi uuel aastal taas langema," põhjendab Kohtamäki koondamist.

Lemminkäinen loodab kasvatada omaprojektide mahtu, sest nendega olevat rohkem lootust kasumit teenida kui ehitushankekonkursside võitmisega.

Täna teavitas Soomes rohkem kui 160 inimese koondamisest ka Ahlström. 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785