18. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metro ehitab Kalamajja veel neli kortermaja

Kinnisvaraarendaja Metro Capital Management alustas Soo tänava algusesse Väike-Kalamaja asumisse lisaks peagi valmivale kolmele kortermajale veel nelja ehitamist, mis peaksid valmima 2012. aasta lõpul.

„Kiirus, millega esimese etapi korterid ostjad leidsid, oli ootamatu. Ka teise etapi korteritest on täna juba mõned broneeritud, kuigi kopp on vaevalt maasse löödud,“ ütles Metro Capital Management’i müügijuht Madis Brjantsev. „Kahtlemata mängib selles rolli korterite asukoht – Vanalinna lähedus, ning asjaolu, et Kalamaja ja eriti selle mereäärne ala promenaadi, Kultuurikatla, endise Patarei vangla ja vesilennukite angaaridega on muutumas Tallinna kultuurielu keskpunktiks,“ lisas ta.

Seitsmest korterelamust koosneva kvartali koos majadevahelise haljastusega ning kvartalisisese privaatse puhkeala ja laste mänguväljakuga on projekteerinud arhitekt Ülo Peil. Krunt on piiratud aiaga ning territooriumil paiknevad turvakaamerad. Autode jaoks rajatakse 102-kohaline maa-alune parkla, välistamaks sõidukite liiklemise hoovis.

Kavandatud korterid on suuruses 35-127 m2, osaliselt vanalinna vaatega terassidega, ning lähevad müüki hinnatasemelt alates 1500 eurot ruutmeeter. 

Metro Capital Management AS on Tallinna ja Riia piirkonnale keskendunud kinnisvara arendusettevõte.  Lisaks Väike-Kalamaja projektile alustas Metro Capital Management hiljuti koos Broadgate Capitaliga arendama kokku ca 4500 ruutmeerise pinnaga luksuslikku korterelamut vanalinnas Pikk tänav 36 ja on lõpule viimas 21 korteriga nn Burmani maja (Kreutzwaldi 12) rekonstrueerimist Kadriorus.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785