17. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sooman: müügiks läheb keskmisest kallim elupind  

Kinnisvarafirmade liidu juhi Peep Soomani sõnul teevad kinnisvarafirmad praegu igas kuus elupindadega ka tehinguid, mille väärtus küündib vanas rahas üle 10 miljoni krooni. "Aasta või poolteist tagasi võis sellest vaid und näha," märkis ta.

Maa-ameti statistikast selgus, et tänavu kolmandas kvartalis kasvas kinnisvara ostu-müügi tehingute arv möödunud aasta sama perioodiga 6% , kuid tehingute rahaline väärtus 30%. See aga ei tähenda, et hinnad oleksid kolmandiku võrra kasvanud. "Põhjus on selles, et ostetakse lihtsalt keskmisest kallimaid asju, mis lööb statistika üles," selgitas Sooman ERR uudisteportaalile.  

Tehingute arvu kasv tuleb Soomani sõnul peamiselt maatulundusmaadega ja metsamaaga tehtud tehingutest. "Inimesed peavad üldiselt kinnisvaraturu all silmas elukondliku vara turgu ja seal on näiteks toimunud viimase üheksa kuuga hoopis tehingute arvu langus," märkis Sooman. Tallinnas on üheksa kuuga tehtud 3,2% vähem tehinguid korteritega kui mullu samal ajal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785