17. oktoober 2011

Sooman: müügiks läheb keskmisest kallim elupind  

Kinnisvarafirmade liidu juhi Peep Soomani sõnul teevad kinnisvarafirmad praegu igas kuus elupindadega ka tehinguid, mille väärtus küündib vanas rahas üle 10 miljoni krooni. "Aasta või poolteist tagasi võis sellest vaid und näha," märkis ta.

Maa-ameti statistikast selgus, et tänavu kolmandas kvartalis kasvas kinnisvara ostu-müügi tehingute arv möödunud aasta sama perioodiga 6% , kuid tehingute rahaline väärtus 30%. See aga ei tähenda, et hinnad oleksid kolmandiku võrra kasvanud. "Põhjus on selles, et ostetakse lihtsalt keskmisest kallimaid asju, mis lööb statistika üles," selgitas Sooman ERR uudisteportaalile.  

Tehingute arvu kasv tuleb Soomani sõnul peamiselt maatulundusmaadega ja metsamaaga tehtud tehingutest. "Inimesed peavad üldiselt kinnisvaraturu all silmas elukondliku vara turgu ja seal on näiteks toimunud viimase üheksa kuuga hoopis tehingute arvu langus," märkis Sooman. Tallinnas on üheksa kuuga tehtud 3,2% vähem tehinguid korteritega kui mullu samal ajal.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688