6. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Päikeseenergia austajad asutasid assotsiatsiooni

Eile asutasid päikeseenergia arengust huvitatud Eesti ettevõtjad, mittetulundusühingud, avalik-õiguslikud organisatsioonid ja teadlased Tallinnas Eesti Päikeseenergia Assotsiatsiooni.

Asutamiskoosolekul valiti  viieliikmeline juhatus, kuhu kuuluvad Ander Pukk Naps Solar Estonia OÜ-st, TTÜ teadur Meeli Hüüs, Rein Pinn Energogen OÜ-st, Eesti suurima päikeseelektrijaama arendamist vedav Viido Polikarpus Energy Smart OÜ-st ja Peeter Jevstignejev Estil Electronicsi OÜ-st.

Pinni sõnul tingis assotsiatsiooni asutamise päikeseenergia toetajate ühiselt tunnetatud vajadus tegutseda selle nimel, et aidata kaasa päikeseenergia arengut soodustava keskkonna kujundamisele. Assotsiatsiooni eesmärk ongi aidata kaasa päikeseenergia lahenduste laiemale kasutuselevõtmisele Eestis.

 Assotsiatsioon soovib olla foorumiks teabevahetusele ja diskussioonile päikeseenergia küsimustes, teavitada avalikkust päikeseenergia laiema rakendamise vajalikkusest, olla partneriks ja nõuandjaks valitsusasutustele ning osaleda ühiskondlikus debatis energeetika tuleviku üle Eestis. Samuti soovib assotsiatsioon aidata kaasa kodumaiste tehnoloogiate, toodete ja teenuste tekkimisele ning levikule päikeseenergia sektoris.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785