4. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neitsitorni taastamiseks vaja 770 000 eurot 

Tallinna linnavalitsus on otsustanud Neitsitorni, Tallitorni ning nendega piirneva linnamüüri lõigu järgmise aasta jooksul restaureerida ning ühtlasi taastada Neitsitorni ja Kiek in de Köki vahelise kaitsekäigu.

Hiljemalt 2013. aasta augustiks on plaanis restaureerida ja külastajatele avada Ingeri bastioni maa-aluse käigu idapoolne osa, teatas linn.

Tallinna kultuuriväärtuste amet taotleb restaureerimistöödeks järgmise aasta linnaeelarvest 770 000 eurot ning peab ühtlasi koostöös Tallinna Linnamuuseumiga esitama linnavalitsusele järgmise aasta 1. maiks Neitsitorni, Tallitorni ning nendega piirneva linnamüüri edaspidise kasutamise kava.

Tallinna 2011. aasta esimese lisaeelarvega eraldati Neitsitorni restaureerimiseks 511 293 eurot ning kultuuriväärtuste amet kuulutas välja avatud riigihanke Neitsitorni, Tallitorni ja nendega piirneva linnamüüri lõigu restaureerimise projekteerimiseks. Riigihanke võitis aktsiaselts Restor.

Projekteerimise töövõtulepingu kohaselt koostab projekteerija 30. novembriks tervikliku projektdokumentatsiooni, ettevalmistatavate lammutustööde läbiviimisega alustatakse aga kohe pärast lammutusprojekti valmimist.

Katkenud ühenduse taastamine kahe linnamüüri torni vahel võimaldab ühendada linnamüüri kaitsekäigu kaudu Kiek in de Köki, Neitsitorni, Tallitorni ja Lühikese jala tornid, teisest küljest aga ühendada linnamüüri tornid alates Lühikese jala väravatornist läbi Kiek in de Köki Ingeri bastioni käikudega, mis lõppevad väljapääsuga Vabaduse väljaku all olevate eksponeeritud bastionimüüride juures.

Arvestades kavandatud käigu renoveerimisega, on juba rajatud ligipääs bastionikäiku Vabaduse väljaku maa-alusest parklast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785