3. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lang: kavandatud kultuuriehitiste valmimine võtab vähemalt kümnendi

Eestis on plaanitud mitmeid suuri ja kalleid kultuuriehitisi, mille rajamine nõuab riigilt abi. Kultuuriministeeriumi prioriteet on praegu meremuuseum lõpuni ehitada ning usutavasti ka Tartus Eesti rahva muuseumi uue majaga alustada.

Juba 1996. aastal võttis riigikogu vastu otsuse, mille järgi pidi valitsus 1999. aastal lõpetama Eesti muusikaakadeemia ehituse, samal aastal tuli alustada Eesti kunstimuuseumi ehk KUMU ning 2002. aastal Eesti rahva muuseumi ehk ERMi ehitamisega, vahendas "Aktuaalne kaamera. Nädal". Vaid KUMU on valmis ja ka kinni makstud, ent muusikaakadeemia õppekorpusel puudub veel saaliosa ja ERMi ehitust pole senini alustatud.

"Riigi üldine kinnisvarapoliitika näeb ette ehitamise ja kinnisvaraopereerimise üleviimist Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsile. Ise olen selle otsusega, mida rahandusminister ette pani, väga rahul ja täna RKAS valmistubki selle hanke uuesti väljakuulutamiseks," ütles kultuuriminister Rein Lang.

Kuigi Euroopast pole veel tulnud vastust, kas ERMile eraldatakse 36 miljonit eurot, kinnitab Lang, et kui seda raha ka ei tule, valmib ERM nagu KUMUgi kultuurikapitali eraldiste kaudu.

Langi sõnul on prioriteetideks meremuuseumi lõpuniehitamine ja ERMi hoonega alustamine, ent suurtest ja kallitest objektidest on õhus ka rahvusringhäälingu uus maja ja rahvusooper, mis vajaks uut suurt saali. Ta lisas, et mingeid nimekirju uute kavandatavate objektidega ei tule, sest olemasolevate elluviiminegi nõuab kümnendi kui mitte rohkem aega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785