3. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kortermaja arhitektuurikonkursi võitsid PIN Arhitektid

Kuressaare linna Kitsas tn 15 korterelamu arhitektuurikonkursi võitis PIN arhitektid OÜ võistlustöö „Raam“, teise koha pälvis Domino Arhitektid OÜ töö nimega „Silk“ ning kolmanda koha Trikk OÜ töö „Kodurahu“.

Žüriiliikme, Kuressaare linnaarhitekt Hannes Koppeli sõnul oli võidutöö „Raam“ võistlusele esitatud kavanditest Kitsas 15 kinnistule sobivaim arhitektuurne lahendus, mis järgib detailplaneeringu mõtet.

 

 

 

 

 

"Vaatamata mõnevõrra toorele plaanilahendusele on hoone ja asendiplaani funktsionaalsus hea – privaatsed rõdud ja avarad üksteisest eraldatavad terrassipinnad I korrusel ning minimaalne keldrikorruse maht. Lahendatud on ka piirdeaed,“ hindas Koppel, lisades, et tegemist on kompromissitult kaasaegse lahendusega.

Koppeli hinnangul tuleks nüüd projekteerimise käigus tähelepanu pöörata haljastusele, piirdeaia toonile ja fassaadi materjali faktuurile, et hoonet miljöösse paremini sobitada.

Kitsas tn 15 arhitektuurikonkursile laekus 14 võistlustööd, mis kõik ka hindamiseks kvalifitseerusid. Kuigi enamus ideekavandites lahendatud elamuid olid iseenesest hinnatavad kui kõrgetasemelised üksikobjektid, jäi kogu võistluse lõikes siiski nõrgaks ideekavandite sobivus konkreetse ehitusalaga.

Konkursi žüriisse kuulusid arendaja esindaja Maanus Truumeel, linnaarhitekt Hannes Koppel, linnavalitsuse vanemarhitekt Kadri Randoja ning muinsuskaitseameti Saaremaa vaneminspektor Rita Peirumaa.

Tulemused:

I koht - RAAM (PIN arhitektid OÜ –Jaan Port; Katrin Kaevats, Neeme Tiimus, Markus Nimik)II koht - SILK (Doomino arhitektid OÜ – Pelle-Sten Viiburg)III koht - KODURAHU (Trikk OÜ – Koit Ojaliiv)

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785