9. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Topivõitjat hoiab vee peal linna dotatsioon

Kinnisvarahooldajate TOPi esireale tõusnud MEKE    Sillamäe majandusaruannet vaadates selgub, et kinnisvarahooldajatest suurima kasumi kasvuga hiilanud ettevõtet doteeris ainuomanik Sillamäe linnavalitsus.

Äripäeva palvele kommenteerida eelmise aasta edu vastas ettevõtte juht, et kardab ajakirjanikke ja mingeid vastuseid ei tule.

Võrdluses teiste kinnisvarahooldusettevõtetega oli MEKE Sillamäel suurim kasumi kasv 2010. aastal võrreldes 2009. aastaga. 73 946 eurosest kahjumist tekkis 2010. aastaks paberile 114 524 eurone kasum. Tulude teenimisel ettevõte suurt kasvu ei saavutanud, käive kasvas aastaga vaid 1,5%. Abi ei olnud ka hinnatõusust.

Ettevõtte juhatuse esimees Galina Burkova kirjutab majandusaasta aruandes, et eluruumide ruutmeetri teenindustariifi küll tõsteti, kuid elanike finantsraskuste tõttu oli tulemuseks teenuste tellimise vähenemine.

Linn aitas soojavõlga tasuda

Elanike finantsraskused olid suured ja MEKE Sillamäel tekkis elanike maksmata arvetest omakorda võlgnevus ASile Sillamäe SEJ. Võlgnevus pärines juba kahjumiga lõppenud 2009. aastast.

Häda otsustas leevendada MEKE Sillamäe ainuomanik Sillamäe linnavalitsus. Linn andis ettevõttele 125 572 eurot, millest 72 528 eurot läks sihtfinantseeringuna võlgnevuse kustutamiseks ASile Sillamäe SEJ tarbitud soojusenergia eest. 53 044 euroga doteeriti kulusid, mis olid tekkinud munitsipaaleluruumide hooldamise ja sotsiaalteenuste osutamisega aastatel 2003-2010.

Ettevõtte probleemid ei ole sellega veel kaugeltki lõppenud. Eelmise aasta lõpuks oldi tarnijatele ikkagi 443 846 eurot võrgu. Suurim osa sellest võlgneti endiselt Sillamäe SEJ-le, kellele tuleb maksta 37 125 eurot.

Nõuded võlgnevustest suuremad. Tõsi, Sillamäe elanike võlgnevused on MEKE Sillamäele veelgi suuremad - 593 186 eurot. Nende kättesaamine on ettevõtte üks prioriteete. Burkova kirjutab majandusaruandes, et 2011. aasta eesmärk on inkasso ja kohtu abiga jätkata tööd üüri- ja kommunaalteenuste võlgnikega.

MEKE Sillamäetegevusala: kinnisvara haldamine ja hooldamine, elamufondi korrashoid

asutatud: 1993Tegevjuht: Galina BurkovaTöötajaid: 90tulemused: käive kasvas mullu 1,01 korda, kasum oli 187 000 euro võrra aasta varasemast suurem

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785