29. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu plaaditehase sulgemine jättis turule tühimiku

AS Puukeskuse tegevjuhi Atso Matsalu sõnul on materjaliturul probleemiks Pärnu plaaditehase sulgemine, mis jättis turule tühimiku. 

"Puitlaastplaadi nõudlus suureneb ning seda tuleb hakata importima - lähim koht, kust plaati tuua, on Läti. Lätlaste osakaal OSB osas on Eesti turul väga suur," märkis Matsalu.

OSB hind tõusis suvekuudel 15%. Matsalu rääkis, et OSB hind läheb tõenäoliselt langustrendi. Vineeri hind, mis aasta algusest on tõusnud 8-12%, jääb aga püsima, kuna Euroopas on nõudlus olemas. Ka puidu hind jääb talvekuudeks püsima - toorainet jätkub ja talvel nõudlus väheneb.  

"Eks näis, kuidas ehitus aktiviseerub. Keegi sellist lauset pole klientidest öelnud, et tunneli lõpus on valgus. Ehitussektor on ju selgelt seotud meie pangandussektoriga," kommenteeris Matsalu tulevikuväljavaateid.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785