28. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turvavarustuseta ehitaja saab karistada 

Ehitusettevõtte AS Tesman töödejuhataja suhtes algatati eile väärteomenetlus, kuna ehitajad ei kasutanud Kärla raamatukogu katust lammutades nõutavat turvavarustust.

“Tööinspektsioon algatas Kärla raamatukogu-vallamaja ehitusobjektil tööohutuse nõuete täitmise eest vastutava AS-i Tesman töödejuhataja suhtes väärteomenetluse,” ütles Lääne inspektsiooni tööinspektor Rein Nelis Saarte Häälele. 

Töötervishoiu ja tööohutuse nõuete rikkumise eest on võimalik karistada füüsilist isikut rahatrahviga kuni 1200 eurot ja juriidilist isikut kuni 2600 eurot.

Tööinspektorid nägid eilses Saarte Hääles ilmunud uudise “Kärla raamatukogu saab uue kuue” juures ilmunud fotolt, et Tesmani töölised töötavad katusel isikukaitsevahenditeta – puuduvad ankurdatud turvaköied ja -rakmed.

Tööinspektori sõnul on sellega jämedalt rikutud valitsuse määruse “Töötervishoiu ja tööohutuse nõuded ehituses” nõudeid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785