Autor: Kadrin Karner • 28. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tee-ehituses ikka alapakkumised

Teede REV-2 ASi juhatuse esimehe Priit Sauki sõnul tehakse tee-ehituse hangetel endiselt alapakkumisi.

„Mina väidan endiselt, et alapakkumisi tehakse, kuigi maanteeamet ütleb, et ei tehta,“ rääkis Sauk eile Äripäeva seminaril "Kütuseturu võimalus, mõju, konkurents ja alternatiivid" ning nentis, et lähiajal ta hangetes hinnaparanemist ehk hinna tõusmist ei näe.

„Konkurents on väga karm. Hangetele on mitu aastat juba peale makstud ja isegi, kui kõik püüavad hinda tõsta, siis leidub ikka üks, kes sealt lati alt läbi läheb,“ rääkis ta turuolukorrast.

Kuna majanduslangus on ka teede ehitamist kokku tõmmanud, on ehitajatel Eestis asfaldi tootmise võimsust üle ligi 30%. „25-30% tehase võimsusest on üle ehk januneme iga tonni ja ühiku järele,“ lisas ta ja nentis, et tee-ehituse äri on väga riigikeskne, seega oma üleliigset asfaldi tootmise võimsust pole ka väga võimalik kuskil mujal realiseerida.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785