27. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puitmajatootjate käive kasvas mullu 81%

Eesti Puitmajaliidu andmetel oli Eestis puitmaju tootvate ettevõtete müügitulu 2010. aastal ligi 214 miljonit eurot, mis on aasta varasemaga võrreldes 81% enam. 

Sealhulgas moodustas liitu kuuluvate ettevõtete käive kogu sektori müügitulust 95,5 miljonit eurot.

Müügitulust enamiku tõi puitmajatootjatele eksport Norra, kuhu mullu eksporditi 57,4 miljoni euro eest puitmaju.  Peamiste ekspordi sihtriikidena järgnesid koguekspordist ligi 40-protsendise osalusega Norrale vastavalt 17 ja 11 protsendiga Saksamaa ja Soome.

Puitmajatootjate mullune puhaskasum oli 11,5 miljonit eurot.  Töötajate arv kasvas puitmaju tootvates Eesti ettevõtetes aasta varasemaga võrreldes 2010. aastal 41% ja ulatus kuni 2438 töötajani.

„Lähtuvalt üldisest olukorrast maailmamajanduses oli 2009. aasta ka Eesti puitmajatootjatele küllaltki keeruline aasta, mille käigus langesid järsult nii müügitulu kui ka kasuminäitajad,“ selgitas 2010. aastal olulise müügitulu tõusu tagamaid Eesti Puitmajaliidu juhatuse liige Elari Kivisoo.

2011. aasta esimesel poolaastal  kasvas puitehitiste eksport 42% võrreldes aastatagusega. Käesolevaks aastaks tervikuna prognoosib Kivisoo kogukäibe ja kasuminäitajate põhjal pigem mõõdukat kasvu, mis jääb ligikaudu 10-20 % ulatusse.

Statistika koostamisel on kasutatud 2010. aasta majandusaastaaruannete põhjal kokku 135 Eestis puidust kokkupandavate ehitiste tootmises tegutseva ettevõtte andmeid.  

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785