23. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RKAS: meie portfell kasvab 3-4 korda

Tänavu konkurentsivõimelisimaks äriteenindus- ja kinnisvaraettevõtteks tunnistatud Riigi Kinnisvara juhatuse esimees Jaak Saarniit kinnitas võitjaintervjuus, et lähiaastatel kasvab RKAS kinnisvaraportfell 3-4 korda.

"Tuleviku märksõnaks on kasv, kuid siin tekib küsimus, kuidas me selle kasvuga hakkame saame - kas meile teenust osutavatel ettevõtetel jagub tööjõudu ning kas hinnad peavad vastu. Praegused hanked näitavad juba ehitushindade tõusu ning tunda on ka üsna olulist tööjõupuudust," märkis Saarniit.

Riigi Kinnisvara AS müügitulu oli mullu ligi 32,7 miljonit eurot (kasv 92%), puhaskasumit teeniti 11,2 miljonit eurot (kasv 788%).

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Kaubandus- ja Tööstuskoda ning Tööandjate Keskliit tunnistas tänavu konkurentsivõimelisimaks äriteeningus- ja kinnisvaraettevõtteks AS Riigi Kinnisvara. Teisele kohale jäi Tomberg Management & Consulting Group OÜ ning kolmandaks Rondam Grupp AS.

RKAS hallata on enam kui 500 hoonet ja üle 6 miljoni ruutmeetri kinnistuid. "Neid numbreid vaadates  võib meid pidada eesti suurimaks haldusteenuse pakkujaks, kuid samal ajal oleme olnud ka üks suuremaid tellijaid ehitusturul," sõnas Saarniit.

RKAS loodi 2001. aastal, 100% riigile kuuluva 108 miljoni eurose aktsiakapitaliga kinnisvaraarenduse ja -haldusega tegeleva ettevõtte aktsiaid valitseb rahandusministeerium. RKASi nõukogusse kuuluvad Taavi Rõivas, Arto Aas, Tarmo Porgand, Jüri Eerik, Meeli Niinepuu, Kalev Kukk ja Arnout D. Lugtmeijer. Ettevõttes töötab 126 põhikohaga töötajat.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785