20. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kadaka tee äärde plaanitakse 10 korterelamu ehitust 

Tallinna linnavalitsus võtab homsel istungil vastu Harku järve lähistel asuvale alale kümme korterelamut rajada võimaldava detailplaneeringu.

Kadaka tee 74, 74a, 74c, 74d, 74g, 74l, 74m, 74n ja 72c kruntide detailplaneering võimaldab ehitada Mustamäel asuvale 5,01 ha suurusele alale seitse kuni 14-korruselist äripindadega korterelamut ja kolm kuni 12-korruselist korterelamut, kuni seitsme maapealse korrusega parkimismaja, lasteaiahoone, ärihoone ning pargiala.

Detailplaneeringuala asub Mustamäe linnaosas ja külgneb vahetult Haabersti linnaosa piiriga. Ala asub Järveotsa tee ja Kadaka tee vahel, Akadeemia tee pikenduse ääres peamiselt tööstus- ja kaubandusettevõte alal.

Planeeringuga kavandatakse piirkonda ühtne arhitektuurne/linnaehituslik ansambel, mis arvestab Mustamäe linnaosa üldplaneeringut. Ümbruskonda, kus seni on domineerinud tootmis- ja ärifunktsiooniga maakasutus, kompaktse elamuala kavandamine on igati põhjendatud - piirkonnas on hea ühistranspordiühendus, lähedal puhkevõimalustega rekreatsiooniala Kadaka parkmets ning mitmed kauplused ja äriettevõtted. 

Alale rajatakse lisaks hoonetele ka avaliku kasutusega park, kunstreljeefiga rekreatsiooniala ning teedevõrgustik.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles K-Projekt AS. Nimetatud kinnistute omanik on Aktsiaselts TTP.

Detailplaneeringu koostamine algatati 3. juuni 2009 korraldusega. Mustamäe Linnaosa Valitsuses toimus 25. juunil 2006 detailplaneeringu lähteseisukohti ja eskiislahendust tutvustav arutelu. Eskiislahendusega tutvumise ning arutelu toimumise aja ja koha kohta ilmus teade 16. juuni 2009 ajalehes Postimees. Arutelul pretensioone ega täiendusi ei esitatud.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785