16. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurss: tänavu valitakse aasta katust

Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liit korraldab konkursi "Aasta katus 2011", kuhu saab töid esitada aasta viimase päevani.

Konkursi eesmärk on propageerida katuse- ja fassaadimeistrite tööd ing tõsta katuste ja fassaadide kavandamise taset. Konkursitöid hinnatakse kahes kategoorias: parim viilkatus ja parim lamekatus.

Konkursile võib esitada nii eramaju, ühiskondlikke hooneid jt. rajatisi, kus on kasutatud viil- või lamekatusega seotud materjale ja lahendusi. Eraldi äramärkimist väärivad nii parimad teraskatused, kivikatused ja “rahvuslikud katused” (laud-, kimm-, sindel-, laastu-, rookatus jm).

Konkursi tingimuste kohaselt saab üks esitaja kandideerida mõlemas kategoorias kuni kolme tööga. Hoone peab asuma Eestis ning katusetööde valmimisaeg peag olema 2010.-2011. aastal (tööde alustamise aeg ei ole oluline).

Töid võivad esitada eraisikud, erialaliidud, arhitektid, ehitusettevõtted sõltumata suurusest (nii ühemehefirma kui suurettevõtted) , samuti hoonete omanikud.

Žürii, mille koosseisu kuuluvad EKFML erialameistrid ja firmade esindajad, arhitektid, tellijad ja järelvalveinsenerid, hindab katuse visuaalne külge ja arhitektuurset lahendust; uuenduslikkust ja funktsionaalsust ning töö kvaliteeti (töökvaliteet, sõlmede korrektne lahendus jm tehnilised kriteeriumid).

Töid saab Eesi Katuse- ja Fassaadimeistrite Liidule esitada 31.detsembrini. Võitjad kuulutatakse välja 1. mail 2012. aastal.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785