14. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordeconi ja Eston Ehituse töödeportfelli lisandus 5,6 mln eurose hooldekodu ehitus

AS Hoolekandeteenused allkirjastas täna ehituse peatöövõtulepingud riigihanke võitnud Nordecon ASi ja ASiga Eston Ehitus kolme uue peremajadel põhineva hooldekodu rajamiseks. Ehitustööde maksumuseks kujuneb ligi 5,6 miljonit eurot.

Kehrasse, Tapale ja Viljandisse ehitavad uued peremajad ja välisrajatised ühispakkujana riigihanke võitnud Nordecon AS ja AS Eston Ehitus. Uute hooldekodude peaprojekteerija on OÜ Innopolis Insenerid.

Viljandisse rajatavad kaks uut peremaja valmivad 2012. aasta juunis. Kehra ja Tapa hoolekandekülad koosnevad kuuest kümnekohalisest peremajast ning nende ehitus lõpeb 2012. aasta juulikuus.

Uute, psüühilise erivajadusega inimestele mõeldud peremajade ehitus sai alguse Viljandi lähedal Karulas seal juba olemasoleva hoolekandeküla laiendusega. Karula Kodu kaks uut peremaja annab ehitaja, kelleks samuti on AS Eston Ehitus, üle 2012. aasta märtsiks.

Eesti 11 erinevas asupaigas peremajade rajamine on osa psüühilise erivajadusega inimestele mõeldud erihooldekodude reorganiseerimisprojektist, mida viib läbi AS Hoolekandeteenused. Kokku ehitatakse 55 kümnekohalist peremaja, kavandatakse rajada uusi tegelusmaju ning rekonstrueeritakse seniseid.

Uued peremajad kerkivad Harjumaal Vääna-Vitti ja Kehrasse, Läänemaal Uuemõisa, Ida-Virumaal Sinimäele, Järvamaal Türile, Lääne-Virumaal Tapale, Pärnumaal Vändrasse, Tartumaal Kodijärvele, Valgamaal Tõrvasse, Viljandimaal Viljandisse ja Karulasse. Vääna-Vitis, Kodijärvel ja Karulas laiendatakse juba olemasolevad erihooldekodusid, ülejäänud asukohtades alustab Hoolekandeteenused teenuse osutamist esmakordselt.

Projekti kogumaksumus on rohkem kui 26 miljonit eurot. Projekti rahastab 85% ulatuses Euroopa Regionaalarengu Fond ja ülejäänud osas Eesti riik.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785