Autor: Kadrin Karner • 12. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viisnurk peab silma peal Püssi sarnasel Leedu tehasel

Börsiettevõte Viisnurk viskab vaid mõned kuud pärast Püssi kiudplaaditehase ostmist silma sarnasele Leedu plaaditootjale Medienos plausas, kirjutas news2biz.

Nii Püssi tehas kui ka Medienos plausas kuulusid Eesti firmale MKT Holding, mis pankrotistus oktoobris 2010 ja peale mida on pankrotihaldur üritanud ettevõtte varadele uusi omanikke leida.

Juunis maksis Viisnurk Püssi plaaditehase eest enampakkumisel 4 miljonit eurot. Tehase ehitamisse investeeriti 2009. aastal tervelt 15 miljonit eurot. „Sellel samal enampakkumisel pakuti meile ka Leedu tehast, kuid kuna me teadsime, et see on pankrotistumas, ei olnud meil selle vastu huvi,“ tunnistas Viisnurga juht Andres Kivistik news2bizile.

„Tehnoloogiliselt on Medienos plausas selgelt alla selle taseme, mis on meie Eesti tootmine, aga me võime tunda huvi tehase sisseseade vastu, kui seda nn tükikaupa müüa pakutakse,“ lisas Kivistik.

Pankrotihaldur Robertas Dumbliauskas sõnul taotlesid Medioenos plausas pankrotti nii ettevõte ise kui tema võlausaldajad. „Kohus oli nõus alustama pankrotimenetlust, kuna Medienos palusasi kohustused ületasid poole võrra varasid,“ selgitas ta.

Dumbliauskase sõnul peavad võlausaldajad nüüd esitama oma nõuded talle, peale mida otsustatakse, mis saab ülejäänud varast. Üheks võlausaldajaks on näiteks SEB pank. Ka Leedu valitsus võib peagi sattuda võlausaldajate ridadesse, kui selgub, et plaaditehas ei kasutanud Euroopa Liidu ja Leedu valitsuse abirahasid sihipäraselt.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785