12. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikelinnad hädas üürikorterite nappusega

Raplas, Rakveres ja Viljandis napib üürikortereid ning riskialtimad inimesed ostavad odavamaid kortereid ka välja üürimise eesmärgiga, selgub Pindi Kinnisvara ülevaatest.

Raplamaal oli augustis tunda kinnisvaraturu elavnemist. Huvi on üürikorterite, tootmishoonete ja põllumaade vastu. Kuna üürikortereid on vähe, siis on küsitav üürisumma tõusnud ning riskialtimad inimesed ostavad odavamaid kortereid ka välja üürimise eesmärgiga.

Rakvere üüriturg on aktiivne, nõudlus ületab pakkumist. Valdavalt otsivad elamispindu noored pered kuuüüriga kuni 180 €. Huvi tuntakse ka odavama hinnaklassiga piirkondade korterite vastu Kundas, Kiviõlis ja Tapal, kus otsitakse kortereid hinnaga kuni 4000 €.

Viljandimaa kinnisvaraturg oli augustis aktiivne, valdavalt tunti huvi küll Viljandi linnas asuvate 2-3 toaliste korterite ja majaosade vastu, kuid toimusid ka mõned soodsama hinnaga maakodude tehingud. Kliendid on valivamad ja otsivad odavama hinna kõrval ka teisi väärtusi: veekogu lähedus, künklik maastik, ajaloohõnguline rehielamu jms.  Nõudlus on suurenenud üürikorterite järele, kuid pakkumine on väike.

Võru linn on võrreldes teiste väikelinnadega aktiivsem ja hinnatasemelt kõrgem, samuti on mõnevõrra rohkem huvilisi äripindade üürimisel. Peamiselt tuntakse huvi korterite vastu, kuid ka eramute nõudlus on kasvav.

Põlvas, Jõgeval ja Valgas annavad tooni korterite müügitehingud. Üksikuid tehinguid on tehtud ka linnasiseste eramutega, kuid peamiselt ostetakse nendes maakondades siiski hajaasustusalade hoonestatud elamumaid. Ka äri- ja tootmispindade tehingute aktiivsus on nendes maakondades suurenenud.

Haapsalus on võrreldes eelmiste kuudega märgatavalt kasvanud huvi korterite ja majade vastu, mis on heas seisukorras ja madala hinnaga. Mõistliku hinnaga vara korral võib tekkida ka mitu tõsist ostuhuvilist. Nõudlus on jätkuvalt olemas, kõik on kinni hinnatasemes- müüjad, kes jätkuvalt pole valmis hinda langetama hetkel aktsepteeritavale tasemele, raiskavad vaid enda aega.

Jõhvi üüriturg on aktiivne, müügiturul ostetakse odavaid ja korralikus majas asuvaid kortereid, julgemalt võetakse laenusid ja ostetakse ka kallimaid varasid.

Äripindade osas on aktiivsus tõusnud nii üürihuvi kui ostusoovide poolest.

Kuressaare kinnisvaraturg on jätkuvalt küllaltki passiivne. Senisest rohkem annavad tooni välismaalased.

Paide turul pole sarnaselt teiste väikelinnadega suuri muutusi aset leidnud. Eelkõige otsitakse odavamaid elamispindasid, mõnevõrra on aktiveerunud üüriturg.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785